Fjorårets rekorddeltakelse ble grundig slått i årets Tinestafett. Hele 2.000 flere elever - på landsbasis - var med i år.

Det var mange som har et talent innen friidrett. Det kom godt fram på mange av etappene.

Stiv og støl

Ikke alle hadde en optimal opplading til stafetten. David Alexander, Karl Emil, Victor og Halvor fra Breidablikk skole hadde allikevel humøret i behold, før det hele startet.

– Det er vel ikke den artigste skoledagen, sjøl om dette er innafor. Flere av oss spilte fotballkamp i går, og vi er litt stive og støle i dag. Vi får varme godt opp, så skal vi klare dette, sier gjengen fra Ilseng.

Nå var det ikke bare stafetten som betydde noe for skoleelevene. Det var mye lek og moro mellom slagene, for etter endt løp ble det mye venting.

Jessica, Marte, Julie, Ella, Thea og Malin fra Solvin skole hadde laget plakater. De mente at det er veldig viktig å heie fram sine venner. Med store plakater og heiarop, hjalp det nok slitne løpere på slutten av sine etapper.

I tillegg var det ikke rare sommervarmen. Mange hadde nok sett på datoen og ikke på gradestokken før de kom til Romedal stadion. Flere med kortbukse og en tynn T-skjorte frøs seg gjennom dagen.

Det var flere elever som prøvde å ringe hjem til mamma eller pappa. Ei tykk jakke sto øverst på ønskelista der og da.

Det ble også veldig mye venting for elevene. 20 minutter mellom etappene gjorde dagen lang for frosne elever.

Herlig innsats

12 år gamle Henrik Myklebust fra Arstad skole løp en knalletappe for sitt lag.

Etter han var ferdig med sitt løp, var Henrik langt fra ferdig med å løpe. Han ble så ivrig så han løp etter den han vekslet med og heiet fram de sju andre på laget. Det tyder på at Henrik nesten kunne løpt flere etapper. Heiarop og gode etapper på Henrik og laget, gjorde at Arstad vant sin etappe. Det andre Arstad-laget gjorde det samme i den andre klassen.

Før det skulle tas jubelbilde skrøt alle av hverandre. Alle hadde gitt alt, noe som betalte seg i form av etappeseier.

Det er slik idrett skal være. Glede seg over egne og andres prestasjoner.

Les også
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00