De to halve stillingene skal snarest erstattes med én hel stilling. Dette er ifølge eier Åge Johnsen helt nødvendig for å få produksjonen til å gå rundt.

– Kanskje blir det en ansettelse til, men vi må først se an behovet når den nye delen av fabrikken er tatt i bruk, sier han.

Johnsen sier det stort sett går greit å skaffe fast ansatte. Fullt så lett er det ikke få finne lærlinger og yngre arbeidskraft.

– Vi har prøvd å finne lærling i to år. Vi trodde det skulle være mer attraktivt, men de unge velger ofte å gå rett til bygg og anlegg etter endt skolegang, sier han.

Johnsen mener høyere lønninger i «utebransjen» er en viktig årsak til at de yngre lar seg friste.

– Samtidig har vi opplevd at folk har kommet hit og gått ned i lønn, men likevel ment at det var verdt det. Det er godt å jobbe innendørs på vinteren, smiler han inne i de lune og lyse lokalene.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.