• Stor trivsel: Femteklassing Lars Ole Enberget-Åsen trives godt på Åsbygda skole.
  • Sa sin mening: 95 år gamle Kåre Sjøli holdt et flammende innlegg på medlemsmøtet i Stange Arbeiderparti for å bevare Åsbygda skole, og vant fram.

Lersveen er mor til tre, som går eller skal gå på Åsbygda skole. Hun er oppvokst i bygda, og nå har familien bygd seg hus. At skolen ikke legges ned, sier hun betyr mye.

– Skolen er samlingspunktet i bygda, og viktig for samholdet. Nå ser vi lyst på framtida, sier Lersveen.

Kaker og kos

Det var FAU ved Åsbygda skole som inviterte til feiring på skolen. Femteklassing Lars Ole Enberget-Åsen gjorde det han og kameratene bruker å gjøre i friminuttene. De spilte bandy på en halvisete bandybane.

– Det er bra at skolen ikke legges ned. Nå slipper vi å starte på en ny skole, sier femteklassingen.

Både gammel og ung fant vegen til feiringen. 95 år gamle Kåre Sjøli fikk ekstra ros fordi han sto opp på medlemsmøtet til Stange Arbeiderparti og talte småskolenes sak.

– Ungene lærer bedre på mindre skoler, sier han.

Vital bygd

FAU-leder Gine Lindstad Sjøli har jobbet med å bevare skolen dag og natt den siste tida.

– At skolen består, betyr alt! Skolen betyr mye for bygda, men bygda betyr også mye for skolen. Vi ønsker ei vital bygd, og da er skolen så viktig, sier Sjøli.

Hun er redd for at Stange har blitt en delt kommune, hvor mye dreier seg om tettstedene som ligger langs jernbanen.

– Stange er også alle bygdene. Nå ser vi framover, og jobber sammen for en god skole. Det er så mange som har bidratt, og engasjementet har vært helt fantastisk, sier FAU-lederen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00