Selv avviser ikke 33-åringen å være ordførerkandidat for Stange Ap dersom partiet ønsker det.

Leder i Stange Arbeiderparti, Grethe Mikaelsen, bekrefter at hun ikke er ukjent med at Helmik Kristiansen kan være en ordførerkandidat for Ap om to år.

– Jeg hører Helmiks navn blir nevnt nå. Hvis han vil, er Helmik absolutt en god kandidat, kommenterer Grethe Mikaelsen.

Valgkomiteen må spørre

– Når det gjelder å stille som ordfører eller ikke, så vil jeg ta stilling til det når eventuelt valgkomiteen spør. Jeg synes det er veldig hyggelig å bli nevnt, men nå er det først og fremst stortingsvalget jeg er opptatt av, samt å begynne i ny jobb i fylkeskommunen. Det gleder jeg meg veldig til, sier Kristiansen.

Far var fisker og mor renholder. Helmik Kristiansen har sin bakgrunn i en typisk arbeiderklassefamilie. Han studerte statsvitenskap i Tromsø fra 2005 til 2007 før han flyttet til Oslo og begynte på mastergraden. Han var aktiv i fylkesstyret i AUF og var nestleder i Troms AUF samtidig som han var medlem i styret Tromsø Ap. I dag er han medlem av styret i Stange Ap og leder Samhold og Ottestad Arbeiderlag.

Kommunestruktur

Som representant for småbarnsfamiliene i Ottestad, har Kristiansen tidligere pekt på fordelene med storkommune på Hedmarken. Nå er imidlertid denne prosessen landet og ikke tema mer for tobarnsfaren, som sier han har stor respekt for vedtaket i kommunestyret om å legge saken om kommunesammenslåing død.

– Jeg har et stort engasjement for hele Stange og synes kommunen har så mange gode kvaliteter. Nå skal vi først brette opp ermene for Ap i stortingsvalget og lande en aktiv valgkamp. Derfor blir ordførernominasjonen litt hypotetisk nå, sier han.

Ifølge Kristiansen har politikk aldri blitt viktigere for han enn da han ble småbarnsfar. Stange i et regionperspektiv er også interessant.

– Jeg føler det er viktig at småbarnsforeldre tar ansvar og er aktive i politikken. Jeg har ei datter som snart er fire år en sønn som er fire måneder, sier han.

Ordfører Nils A. Røhne stiller ikke til gjenvalg ved kommunevalget i 2019. Røhne sier at han ikke vil uttale seg om andre kandidater.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00