Røhne kom med denne kunngjøringen da han møtte fem utenlandske studenter ved Grobunn i Romedal tirsdag.

– Jeg fyller 70 om to år, sa Røhne som dermed utløser ordførerdiskusjoner både i eget parti og i hele det politiske miljøet i Stange.

HER kan du lese leserinnlegget der Røhne får så hatten passer i saken om kineserne på Malungen.

Nils Røhne er født 20. april 1949. Han ble valgt til ordfører i 2007 og har sittet sammenhengende siden da. Ved valget i 2015 ble han gjenvalgt for sin tredje periode. Ved valgperiodens utgang er Røhne altså 70 år og synes 12 år som kommunens øverste politiske leder er nok.

På tvers av landegrenser

Europeeren Røhne, som både har vært utenlandssjef i Norsk Folkehjelp og tilknyttet Norges forskningsråd som rådgiver i internasjonale spørsmål, mener arbeidet som Grobunn bidrar med internasjonalt, er god fredsbygging.

– Gjennom EVS – European Volunteer Service, tar Grobunn som vertsorganisasjon hvert år imot unge frivillighetsarbeidere fra forskjellige steder i Europa. Denne kontakten som knyttes på tvers av landegrenser er veldig viktig, sier Røhne.

Ordføreren presiserer at det er viktig for ham at Grobunn skal føle seg velkomne til å drive i Stange.

– Jeg opplever at Grobunn og Stange kommune har et avklart og godt samarbeid med Grobunn. De er en god samarbeidspartner for oss.

Europeiske frivillige

Også varaordfører Trine Lise Stårvik mener at Stiftelsen Grobunn er unik. Hun sier Stange er heldig som har et slikt unikt tilbud.

Røhne sier at de utenlandske ungdommene som kommer til Stange får dekket opphold og reise fra EU-midler. Organisasjoner i Norge kan melde seg inn, og dette har altså Grobunn gjort.

– Vi liker å markedsføre Stange som Nordens Toscana. Det Grobunn gjør er et eksempel som flere burde følge. Å knytte kontakter over landegrenser med ungdom er viktig.

– Er du tilhenger av EØS-avtalen, Røhne?

– Ja, det er bra at Norge betaler så mye inn til forskjellige EU-programmer. Derfor er det synd at ikke flere benytter denne muligheten som Grobunn. Det vi nå ser på Grobunn er en positiv historie om en gjeng flotte ungdommer.

– Jeg tror ungdommer nå i større grad enn min generasjon ser på det å knytte kontakter på tvers av forskjellige landegrenser som naturlig og viktig, avslutter Nils A. Røhne.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.