Tennisballene ligger fremdeles i buskaset som gamle minner om en svunnen storhetstid i hagen ved funkisboligen og ærverdige Nordbyvillaen fra 1938 i Sandvikavegen. Da det ble kjent at Boligpartner hadde kjøpt en del av Nordby-eiendommen for å bygge boliger, tok det ikke lang tid før interesserte boligkjøpere ringte til daglig leder Pether Stramrud i Boligpartner Hamar og salgskonsulent Elisabeth Wyatt.

Les også: Her kan du lese saken fra 2015 hvor nyheten om byggeplanene på Nordbyeiendommen kom fram.

Mjøsa er en magnet

Pether og Elisabeth rusler i skråningen nedover mot vannkanten, og passerer de såkalte Town House-leilighetene på 136 kvadratmeter som BoligPartner bygger. Prisen er fra 5,990 millioner og oppover.

På Nordby-strand skal BoligPartner bygge to rekker med eneboliger i kjede. Den nederste rekken vil bli bygget med sokkel og prisene starter på 4,9 millioner for leilighet på 109 kvadrat. 116 kvadratmeters leilighet koster 5,2 millioner.

Nederste del av tomta består av to eneboligtomter, som begge er solgt. Her når sluttsummen tosifret beløp før eierne kan flytte inn.

BoligPartner er også i gang med bygge ut de fire, siste eneboligtomtene et steinkast unna på Sandvika Strand. Disse boligene er beregnet å koste fra åtte til ni millioner kroner.

Kjøpesterk gruppe

– Hva er det som får boligkjøpere til å betale fra 50.000 kroner og oppover per kvadrat for bolig i Ottestad?

– Det er et interessant spørsmål. Det er allerede tre som har reservert bolig på Nordby Strand og seg ønsker enebolig i kjede. Det er klart det er en sterk kjøpegruppe i markedet. Samtidig er det jo mulig å få en eksklusiv bolig på Hedmarken, for det du kan få i salgssum for en bolig i Oslo. Flere av våre kunder jobber og bor i Oslo, men ønsker å komme hjem og bo nærmere Mjøsa. Hamar og Stange er interessant i forhold til Inter City. Hedmarken er attraktiv for barnefamilier. Dessuten har mange vært nysgjerrige og ventet på at området skulle bli klart for utbygging. Dette er jo det siste bebyggelige området i strandsonen i Hamar og Stange, sier Stramrud.

Boligpartner satser på byggestart til høsten. Reguleringsplanen for Nordby strand inneholder lekeareal. Nærhet til Ottestadstien blir også trukket fram som en trivselsfaktor. I løpet av første salgsdag hadde Boligpartner tre reserverte enheter. At flere kjøpere fra Oslo har meldt seg på, blir godt mottatt.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00