• FRA LØTEN: Ibrahim Kaplan har ni års fartstid som driver av Mona Lisa i Løten. Nå satser han i Ottestad.

Trafikantene på fylkesveg 222 har den siste tida sett at det pågår byggearbeider på Breidablikk-eiendommen til Børre Johnstad. Det er imidlertid verken Kiwi eller Ottestad Blomster som utvider, men etablering av et helt nytt spisetilbud for Ottestads innbyggere.

250 kvadratmeter

Den nye restauranten får et golvareal på 250 kvadratmeter med 70 sitteplasser. Driveren er Ibrahim Kaplan (43), opprinnelig fra Tyrkia. Han har vært i Norge siden 2001 og er av mange kjent som driveren av kafeen Mona Lisa i Løten siden mars 2009.

1. november trakk Ibrahim seg ut av driften her og satser nå for fullt på det nye restaurantprosjektet i Ottestad.

I startfasen blir det fem ansatte på huset. Etter hvert skal utkjøring av pizza inngå i restaurant- og kafékonseptet.

– Da jeg vokste opp i Ottestad på 1950- og 1960-tallet var det knapt 1.000 mennesker i denne delen av kommunen. Da fantes det faktisk fire serveringssteder hvor vi kunne kjøpe kaffe og mat. Det var i andre etasje på Bækkevold sykkelverksted, der Vikasenteret ligger i dag. Her lå det en kafé. Så hadde vi noe som het Lunna i gamle Kjelstadlibutikken, et sted vi kalte Kafeen som lå rett overfor lyskrysset ved Breidablikk. Serveringsstedet som holdt det gående aller lengst, var det som het Bekkelaget Bakeri, som holdt på til 1970-80-åra. I dag bor det over 7.000 mennesker i Ottestad. Jeg har lenge tenkt på at det ville være rart om vi ikke skulle greie å få til et spisested her, sier Johnstad.

– Bakeren bor i Danmark

Ifølge Børre Johnstad er det flust med bakere i Danmark, men i Norge er det svært vanskelig å rekruttere bakere som vil drifte et bakeri. Nå legger driver og grunneieren hodene sammen for å klekke ut nye ideer og målet er å ha en baker på plass i bygget.

– Jeg gleder meg stort, Ottestad ligger så nær Hamar og vi ser store utviklingsmuligheter, sier Ibrahim Kaplan.

Børre Johnstad har også tro på at den nye restauranten skal greie seg i konkurransen med Hamar. Her er det 50 spisesteder, mens Ottestad har ingen restauranter.

– Min erfaring innen næringslivet er at det alltid er driveren som er krumtappen i en virksomhet. Jeg håper ikke at jeg må stille opp i mørk dress og rød silkevest selv. Jeg har stor tro på Kaplan, sier Børre Johnstad og smiler.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.