Øyvind Moshagen, prosjektdirektør for Nye Veier E6 Mjøsregionen, uttalte onsdag ettermiddag at tirsdagens beslutning i planutvalget vil kunne få alvorlige konsekvenser for fremdriften for E6-utbyggingen.

– Vi vil svare på spørsmålene fra planutvalget på en god måte i løpet av svært kort tid. I forslaget vi sendte kommunen sparer vi nesten 15 dekar dyrket mark og vi reduserer inngrepene ved Furnes Hamjern. I tillegg blir de som benytter det lokale vegnettet spart for store ulemper ved at behovet for flytting av masse reduseres. Det gir vesentlig mindre anleggstrafikk og kortere byggeperiode å redusere masseflytting der det er mulig. I Uthuskrysset kan vi unngå å flytte 250. 000 kubikkmeter masse. Målet er 40 prosent mindre utslipp i vegbygg før 2030, sier han.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.