Prosjektet utviklingssenter for sykehjem er en nasjonal satsing. I Norge er det 38 utviklingssentra og både Stange, Hamar og Elverum deltar i prosjektet. Nå takker avdelingsdirektør i Helsedirektoratet Kristin Mehre Stange for innsatsen kommunen bidrar med for å øke kunnskap og kvalitet i sykehjem og hjemmetjenester i fylket. Kommunen har samarbeidet med Høgskolen i Hedmark.

Store utfordringer

– Helse- og omsorgstjenesten har i dag store oppgaver nyttet til å møte dagens og framtidens behov. Kommunene er en viktig og spennende arena for utvikling og innovasjon framover. Helsedirektoratet oppfordrer til at kompetansens som utviklingssenteret for sykehjem i Hedmark har bygget opp, brukes videre til utvikling i egne kommuner. Vi setter pris på at dere har valgt å gå videre i et samarbeid med Hamar kommune, som har fått rollen som utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenesteri fylket. Utviklingssentrene har vært en viktig satsing, sier Mehre.

Starter igjen etter nyttår

Oppdraget som vertskommune for utviklingssenter for sykehjem

avsluttes ved årsskiftet og går over i ny ordning knyttet til Omsorg 2 1. januar 2017.

Ifølge kommunalsjef Tove Nordli Selnes skal det være ett utviklingssenter i hvert fylke. Stange, Hamar og Elverum samarbeider om senteret i Hedmark, med Hamar som vertskommune.

– Vi har et godt samarbeid som vi skal videreføre. Gode ideer og resultater i helse- og omsorgstjenesten skal tas i bruk og overføres til alle kommunene i Hedmark. Hovedmålet er at utviklingssentrene skal bidra til å sikre kvaliteten i hjemmetjenestene og på sykehjem i kommunene. De tre kommunene får sammen et ansvar for videreutvikling og kunnskapsutvikling av helse- og omsorgstjenester, sier Selnes.

Trygge hender i Ottestad

Ottestad helse- og omsorgssenter har vært utviklingssenter for sykehjem. Institusjonen har blant annet språkpraksis for nye landsmenn som trenger å bli bedre i norsk og som senere vil gå inn i helsefag. Et prosjekt som heter Trygge hender har kartlagt medikamentbruk.

I 2014 mottok de ansatte den gjeve utmerkelsen «Arbeidsmiljøprisen for Innlandet 2014». God pleie, omsorg og faglighet står i fokus.

Pårørendesamarbeid er også viktig, samtidig som godt arbeidsmiljø skal gi god pleie.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.