Daglig leder Mari B. Nordtun i Ottestad IL ønsker ikke å røpe beløpet de mottar, men etter det HA erfarer gir samarbeidsavtalen med Block Watne nærmere et sekssifret beløp over en toårsperiode. Leder i Ottestad Ski, Endre Hjelmseth, sier idrettslaget trenger hver eneste krone som næringsliv og privatpersoner gir i støtte. Det nye løypeprosjektet er ikke bare myntet på lagets medlemmer, men hele nærmiljøet.

Langrenn på stadion

– At næringslivet nå gir penger til skiløyper i Ottestad, er virkelig en gladsak, sier Nordtun. At de også ønsker å bidra med tiltak i nærområdet viser at de ser at skileik og vinteraktiviteter vil være til nytte for alle som i Ottestad. Dersom positiviteten smitter over på flere, kan vi kanskje få til en felles dugnad rundt løypekjøringen, sier lederen.

Når snøforholdene tillater det, er det mulig å preparere skiløype på cirka en kilometer inne på stadionanlegget i Ottestad. Løypene kan kobles på det øvrige løypenettet utover i Stange vestbygd.

Viktig samarbeid

Ifølge Nordtun er altså samarbeidet med næringsliv og privatpersoner veldig viktig for at klubben skal legge til rette for skiaktivitet for egne, unge medlemmer, men også for innbyggerne i Ottestad.

– Skiløypene kjøres på dugnad, mens det er Ottestad IL som stiller med snøscooter, løypeutstyr, reparasjoner, drivstoff og lys i deler av løypa til en årlig kostnad av 30-40.000 kroner. Tidligere år har vi også fått mange gaver fra Ottestad sine innbyggere som tydelig setter pris på initiativet. Neste mål for Ottestad IL ski er å anskaffe nytt snøproduksjonsanlegg. Da øker kostnaden fort med 100.000 kroner på grunn av nettleie, strøm og vannavgift til kommunen, sier Nordtun.

Hjelseth sier at nytt snøproduksjonsutstyr står høyt oppe på prioriteringslista, fordi det gamle anlegget er utgått på dato og dyrt i drift. En komplett snøkanon som kan lage snø selv når det er mildt i været er beregnet å koste cirka en million kroner. Skigruppa har i dag 198 medlemmer.

Representantene sender et lite spark til kommunens politikere som ikke vil subsidiere snø- og isproduksjon slik Hamar gjør.

– Nærmiljøanlegget vårt er tross alt åpent for alle, men vi har ikke verken vann eller strøm subsidiert. Vi ville jo aldri sette begrensninger på bruken, avslutter Nordtun og Hjelseth.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00