Mandag var det en spesiell dag på Stangehjelpa Aktivitetshus i Meierigården. Da dukket nemlig lensmann Nils Ringnes og kommuneoverlege Helle Jørstad opp for å gi brukerne i Meierigården 20.000 kroner fra Omsorgslegatet for Tangen og Stange.

Ringnes er styrets leder og kommuneoverlegen samt sognepresten på Tangen, Nina Therese Bredsdorff samt leder i helsetjenester i hjemmet, Marianne Pedersen, sitter også i styret.

Stangehjelpa Aktivitetshus er en møteplass som gir tilbud om sosialt samvær, aktivitet og kulturelle opplevelser for mennesker med psykiske helseproblemer.

Aktivitetstilbudet utformes i samarbeid mellom brukerne og de ansatte.

Engasjerte brukere

Ifølge leder ved Stangehjelpa Aktivitetshus, Hege Kvisgaard, er det stor engasjement blant brukerne i hverdagen. Lavterskeltilbudet.

– Her på huset gjør vi noe sammen. 2016 blir et fantastisk år for Meierigården. Det var gledelig, mye folk innom her i november. Hele 70 er en dobling sammenlignet med 2015.

– Hva er din reaksjon over å få en slik pengegave?

– Det er ikke hver dag en kommunaletat tilgodeses med så mange penger. Dette er stort for oss. 20.000 kroner er liksom ingen 50-lapp. Pengebeløpet kan glede riktig mange. Nå blir det allmøte og rådslagning med brukerrådet om hva pengene skal brukes til, sier Kvisgaard.

På Meierigården er det mulig å være med på ulike aktiviteter som matlagingsgruppe og sykkelverksted. Brukerne kan delta på fysiske aktiviteter, kurstilbud, biljard, dart og bruktbutikken Loppa.

Folkehelse på sitt beste

Kommuneoverlege i Stange, Helle Jørstad peker på at aktiviteten i Meierigåden er et unikt folkehelsetiltak. Brukeren kan enten selv ta kontakt med aktivitetshuset, sin fastlege eller henvende seg via en kontakt i det offentlige hjelpeapparatet. Det er også mulig å kontakte Mental Helse.

Legatstyret delte i år ut 30.000 kroner. 10.000 kroner ble tildelt Mari Sletli på Strandlykkja som yter en ekstra innsats i nærmiljøet sitt og til folk rundt seg.

Ved systematiske tilbakemeldinger fra folk som har kontakt med Stangehjelpa, rapporterer omtrent 70 prosent av dem bedring. Det er tall helt på høyden med de beste tilbudene i Norge og verden for øvrig. Aktivitetssenteret på Meierigården er en stor suksess. Lavterskeltilbudet legges merke til.

Les også
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00