• SNORKLIPPING: Ordfører Nils A. Røhne fikk hjelp av Helena (t.v.) og Aslaug under den høytidelige snorklippingen.
  • GENERALPRØVE: Elevene på Tangen skole hadde generalprøve på 17. mai. Togruta gjennom sentrum er populær.

En av de fremste drivkreftene i kulturlivet i Stange og korpsdirigent, Mona Vestli, er også en ihuga tangensokning. Ideen hennes var å pakke trærne i Tangen sentrum inn i stoffer i rød, hvitt og blått og så henge opp vimpler mellom trærne.

– Man kan gjerne kalle det et stunt, prosjektet startet for 14 dager siden. Tangen skole sa ja til å bli med, nærbutikken ville gi is mens Tangen Vel ga penger til stoff. Vi fikk til et spleiselag. Forhåpentligvis vil pyntingen glede alle som kommer til Tangen på nasjonaldagen, sier Vestli.

Klippet snora

Ordfører Nils A. Røhne ville også være med og kaste glans over elevenes fine dekorasjonsarbeid. Det var mange på Tangen som hadde møtt fram for å se da Røhne klippet snora.

For elevene på Tangen skole ble dagen en fin anledning til å prøvegå deler av ruta for 17. mai toget. Femteklassingene Lina (10) og Jesper (11) får en travel 17. mai. Som medlemmer av Tangen skolekorps starter nasjonaldagen tidlig med flaggheising på skolen. Så spiller Tangen skolekorps Ja vi elsker, forteller de.

Is og lykkehjul

– Jeg gleder meg til 17. mai. Vi skal spise is, pølser og drikke brus. På skolen blir det lykkehjul og så skal vi være med venner utover dagen, sier Lina.

Et 17. mai-tog på Tangen uten korpsmusikk er utenkelig. Tangen skolekorps er nemlig et veldig, aktivt korps som har trimmet formen før nasjonaldagen. Korpset er en viktig møteplass for barn og unge fra Tangen og Espa. Medlemstallet ligger mellom 40 og 50.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00