Fredag ble det offisielt vedtatt at Staur forblir i statens hender, etter at Ap, SV, Sp, Krf og V sikret flertall for avgjørelsen på Stortinget, og stortingspolitiker Knut Storberget (Ap) inviterte lokale og regionale krefter til å komme med innspill om gårdens framtid.

Erik Ringnes (V) mener man må begynne med å bytte ut styret i Staur Gård AS.

- Styret er alltid ansvarlig for økonomien. Det ser ut for meg som at styret ikke har evnet å sikre en økonomi som grunnlag for videre drift, sier Ringnes til Hamar Arbeiderblad. 

- Jeg forventer da at eieren, Landbruks- og matdepartementet, setter sammen et nytt styre som kan utarbeide en ny økonomisk plattform for Staur, og at departementet som eier må avklare hva de vil med sitt eierskap, mener Venstre-politikeren.

må se på hele virksomheten

Ringnes er glad for at salget ble stoppet, og mener man nå er nødt til gå grundig igjennom hele virksomheten. 

- Et eventuelt nytt styre må gjøre en jobb her, og se om det er grunnlag for å drive gjestegårdsvirksomheten videre. Kanskje kan man drive sammen med et av hotellene i Hamar, eller i samarbeid med andre aktører i bransjen, sier Ringnes.

Han mener man også må se på hvordan jorda ved gården forvaltes, og mener det er viktig at forsøksvirksomheten videreføres. I tillegg ønsker han at staten selv bør bruke sin egen eiendom mer enn de gjør i dag.

- Staur har vært gjestegård siden 1960. Staten bør bruke eiendommen mer, og særlig for utenlandske gjester som vil se noe mer enn Oslo, sier Ringnes.

gått med overskudd i ett år

Styreleder i Staur Gård AS, Anne Katrine Fossum, ønsker ikke å svare på kritikken fra Ringnes.

- Det er departementet som er generalforsamling, og som setter sammen styret, sier Fossum.

Styrelederen peker på at det er mange muligheter på Staur, men at både ny virksomhet og videreførsel av dagens gjestegårdsvirksomhet vil kreve investeringer for at det skal kaste av seg.

- Realiteten er at dette selskapet har gått med overskudd ett år, i 2012. Realiteten er også at det er behov for investeringer som kan gjøre det lønnsomt å drive, sier styrelederen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.