– Jeg sa at Stange Energi skulle satse på sol i fjor. Nå legger jeg et solcelleanlegg selv. Dette er framtidens energi. Mange har stilt spørsmål om solenergi lønner seg. Det får vi se om noen år. Strømprisen vil spille inn. Nå gjør jeg det for å følge med på eget hus, hvor mye jeg produserer i hver enkelt måned og lønnsomheten måned for måned, sier den framtidsrettede styrelederen.

10 kilowatt

Hvert solcellepanel er på 265 watt og samlet produksjon kan bli opptil 10 kilowatt på taket til Bartnes, ifølge Marius Veen og Adrian B. Hoffsten. De monterer solcelleanlegg for Otovo, som er Stange Energis samarbeidspartner innen solcellesatsing.

Onsdag morgen var det generalforsamling i Stange Energi. Der fikk politikerne høre at solutbyggingen i Stange har gått litt langsommere enn forventet. Tre gårdbrukere og 11 eneboliger har til nå solcelleanlegg foruten anlegget på administrasjonsbygget til Stange Energi. Anlegget kom i full produksjon i fjor høst og produserte i mai 4.900 kilowattimer. Konstituert administrerende direktør Harald Husom sier energiselskapet bruker anlegget til å høste erfaring og bygge kompetanse.

Kartlegge gevinst

– Du sier at samlet kostnad for solcelleanlegg er 159.000 kroner, Bartnes. Vil denne investeringen lønne seg?

– For å si det sånn, det lønner seg vel heller ikke å kjøpe ny bil. For meg er det nå viktig som privatperson å sjekke virkelighetsbildet. La oss få fakta på bordet. Vi hører så mange ulike resonnement, sier han.

Ifølge Bartnes får han et tilskudd fra statsforetaket Enova på 23.000 kroner til solcelleanlegget.

Styrelederen understreker at når han satser på miljøvennlige energiløsninger, får han ingen rabatter fra Stange Energi. Alt dekkes av egen lomme uten prisavslag. Stange Energi har som mål å fylle opp alle låvetak i kommunen med solceller. Hedmark Bondelag er også med på satsingen.

Solstrømssatsingen til Stange Energi er framtidsrettet, og Bartnes sier at selskapet bør være med og ta del av framtiden med mer miljøvennlige energiløsninger. Solceller gir lavere strømvolum og kommer stadig sterkere uansett om Stange Energi er aktør eller ikke, avslutter Bartnes.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00