• ÅP­NER I JULI: Ennå gjen­står mye ar­beid, men Coop Inn­lan­det-di­rek­tør Olav Rønningen er trygg på at man rek­ker den plan­lag­te åp­nin­gen midt i juli.

I løpet av bare noen måneder har den grå og triste steinrøysa ved E6-avkjøringen til Tangen blitt forvandlet til en yrende byggeplass. På bare noen uker har det blitt satt opp vegger og tak som snart skal huse både dagligvarebutikk, kafeteria, bensinstasjon, burgersjappe – og på sikt kanskje også et polutsalg.

Innlandsporten har på folkemunne blitt omtalt som «nye Rudshøgda», men handelsparken på Tangen blir ganske mye mindre enn storebroren lenger nord. Likevel skal området være stort nok til å romme en rekke små og store bedrifter.

Den største aktøren blir Coop-butikken på 1.000 kvadratmeter. Coop-Innlandet direktør Olav Rønningen gleder seg til åpning.

– Målet er å bli ferdig og åpne hele anlegget i løpet av den andre uka i juli. Da er vi klare til å ta imot den store sommertrafikken i fellesferien, sier han.

Trafikkrelatert innhold

Rønningen sier Coop overtar de nye butikklokalene rundt sankthans. De påfølgende ukene skal brukes effektivt til å fylle de tomme skallene med varer, utstyr, ansatte og interiør.

– Det blir en tradisjonell dagligvarebutikk, men med et noe mer trafikkrelatert sortiment tilpasset kunder i bil, sier han.

Butikken får også holde åpent på søndager, men foreløpig kun i et langt mindre lokale på 100 kvadratmeter.

I tilknytning til butikken skal det være en liten kafeteria hvor det vil være mulig å kjøpe kaffe og bakervarer.

Parallelt bygges det lokaler til bensinstasjonskjeden Circle K og gatekjøkkenkjeden Burger King rett ved siden av.

Håper på pol

Innlandsporten venter nå i spenning på avgjørelsen om hvorvidt handelsparken får lov til å etablere et eget pol på området. Først i november skal Vinmonopolet offentliggjøre hvilke norske steder som får opprette nye utsalgssteder.

Rønningen mener Tangen ligger godt an i løypa. Innlandsporten er allerede dimensjonert for å utvide med et slikt tilbud.

– Vi er alltid optimister, derfor har vi også satt av plass til et pol, smiler han.

Coop-sjefen i Innlandet forteller om en svært byggevennlig vinter med lite frost og snø.

– Vi er godt i rute. Alle signaler tilsier at vi klarer å holde framdriften hele veien. Det har vært en veldig fin og mild vinter som har gjort det raskt og enkelt å bygge, avslutter han.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00