Politistasjonssjef Bjørn Lier ved Hamar politistasjon sier til HA at en person med relasjon til huseieren ble pågrepet søndag kveld. Vedkommende er mistenkt for å ha tent på huset og tilbrakte natt til mandag i arresten på politihuset. Politiet vil nå vurdere om det er grunnlag for varetektsfengsling.

HER kan du lese HAs første sak om brannen/pågripelsen.

Bodde hos familiemedlem

Huseieren, som kom uskadd fra brannen er tydelig preget av den fatale brannen. Vedkommende ble fraktet til legevakta for sjekk, men kunne utskrives etter kort tid.

– Da sto jeg der uten å ha noe hjem mer, heldigvis ble jeg tatt hånd om av et familiemedlem og det var trygt og godt å se barnebarnet mitt. Da fikk jeg også en seng for natta, sier vedkommende.

Brannen startet 22.50

Politiet fikk melding om brannen i Åsvegen klokka 22.50. Det var en tid fare for at brannen kunne spre seg, men brannvesenet fikk raskt kontroll, men de klarte ikke å berge huset. En bil ble totalskadd i brannen.

Bjørn Lier er tilbakeholden når det gjelder å uttale seg om hendelsesforløpet. Politiet pågrep altså en person som ble holdt i arresten.

– Det var opplysninger politiet samlet på åstedet som førte til pågripelsen. Krimtekniske undersøkelser av branntomta fortsetter, den mistenkte skal avhøres videre. Det er bra at ingen ble skadd i den dramatiske brannen. Det jeg kan si i dag er at personen har relasjoner til huset, men utover det ønsker jeg ikke å si mer. Politiet kan heller ikke si noe om motivet i dag. Etter hvert skal politiet vurdere om det kan bli grunnlag for fengsling.

– Kan politiet nå fastslå hvilken brennkilde som startet brannen?

–Nei, det kan jeg ikke si. Politiet har sperret av tomta for å gjøre nødvendige undersøkelser. Vi skal avhøre vitner også, sier politistasjonssjef Lier.

Ifølge Lier ble den brannskadde bilen forsøkt reddet uten resultat.

– Saken er uavklart, men vi håper ved hjelp av teknisk etterforsking og avhør å danne oss et bilde av hva som har skjedd.

Mistenkte ble ifølge Lier pågrepet ikke så lenge etter at politipatruljen kom til stedet.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00