Stange kommune har bevilget 100.000 kroner til Malungen-prosjektet, som får god bistand av Hamarregionen Reiseliv. Yang sier til HA at for et år siden lovet han hedmarkinger at de skulle få servert «kinamat» på Malungen. Det løftet vil han holde og trår til med julebord, familievennlige julelunsjer, julemarked og kinesiske kulturinnslag. Malungen skal lyssettes på ekte, kinesisk vis og Yang vil ha egne næringslivskvelder fra 19. november.

Gjester fra hele Asia

I går inviterte reiselivssjef Merethe Sandum Yang og hans følge og ordfører Nils A. Røhne til kontoret i Hamar for å drøfte programmet. Sandum og hennes stab får nemlig en viktig rolle når flere hundre asiater kommer til Hedmarken senere i høst for å oppleve førjulstid og vinter i Norge. Hamarregionen vil også få ansvaret for markedsføring av festivalen som også er rettet mot lag, foreninger og lokalt næringsliv.

Representanter fra reisebyråer, investorer, bedrifter og skoler i Singapore, Taiwan, Thailand, Korea og Hong Kong kommer til Hedmarken.

– Jeg vet at de vil like Hamar, Hedmarken og Malungen like mye som jeg. Målet mitt er at Malungen blir innfallsport for kinesere som vil lære og oppleve norsk kultur, sier Yang.

80–150 gjester er ventet og gjestene får oppleve jul på mjøsgård. Ifølge ordfører Nils A. Røhne er kommunen helt avhengig av det regionale apparatet knytte til reiseliv. Kineserne på Malungen er spennende for hele regionen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00