Det var en imponert toppkandidat på Arbeiderpartiets stortingsliste for Hedmark som besøkte den nye curlinghallen i Stange Næringspark onsdag.

På isen var pensjonistene i gang med sin ukentlige onsdagstreff. En av dem, Ilsengstienes far, Hans Kroglund, er en ivrig curlingspiller. Han ble pensjonist i fjor høst, og da hallen åpnet 1. oktober, var han ikke sen med å melde seg på.

– Dette er en kjempeartig hobby og et spill der man må tenke taktikk og spill. Jeg stortrives blant seniorene i klubben og vi har storveis miljø, sier Kroglund som ikke kan få fullrost curlingfellesskapet og anlegget nok.

ExtraStiftelsen

Trettebergstuen fikk omvisning av sekretær Dan Cato Røe, som også leder Hedmarken Curlingklubbs stangeprosjekt «Curling for alle», som er et treårig aktivitetsprosjekt som retter seg mot barn/unge og eldre med fysiske eller psykiske utfordringer. Ifølge styreleder Kjell Bjørseth mottok klubben 135.000 i fjor og er tildelt 185.000 kroner per år i 2017 og 2018 fra ExtraStiftelsen.

– Her ser vi hva tippemidlene går til i praksis. Dette er inkludering, og jeg føler det er viktig å belyse nødvendigheten av å beholde dagens spillpolitikk som gir nettopp overskudd til slike prosjekter over hele landet. Hedmarken Curlingklubb har startet et glimrende og populært tilbud, sier stortingspolitikeren videre.

Røe opplyser at de har rullestolcurling, curling for pensjonister og institusjoner er brukere av banene. Sykehus Innlandet Sanderud, ungdomsklubber og kommunale tjenester er også invitert.

Politisk kamp

Trettebergstuen sier det pågår en politisk kamp for å bevare den norske spillmodellen som gjør at overskuddet gå rett tilbake til lokalsamfunn i form av frivillighet, idrett og humanitære formål.

– Resultatet av ren restriktiv spillmodell er det vi ser i curlinghallen i Stange. Mye står på spill hvis vi skal slippe til utenlandske aktører inn på det norske markedet. I hver eneste kommune i landet har vi eksempler på slike gode anlegg og lavterskeltilbud som gis. Vi er en sterk garantist for å bevare Norsk Tippings spillmonopol fordi alt overskudd går til prosjekter som dette rundt i landet. Stortinget regulerer spillindustrien strengt, sier hun.

Hedmarken Curlingklubb har i dag 30 lag som spiller i bedriftsserien fordelt på tre divisjoner. En fjerde divisjon er for venner og andre firmalag. Denne består av 14 lag. 300 personer er innom curlinghallen hver uke.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00