Formannskapsmedlemmene brukte bare en time på å diskutere skolesaken onsdag. Spenningen ble nemlig utløst da medlemsmøtet i Stange Ap mandag kveld sa et rungende nei til å legge ned skoler. I formannskapet ble det enstemmighet om å slå sammen ungdomsskolene. Mot stemmene til Venstres Erik Ringnes og Høyres Kirsti Berge vedtok formannskapet å beholde barneskolene slik de er i dag.

Romedal u-skole utredes

Det var SVs Helge Bjørnsen som foreslo flytting av Solvin skole til Romedal ungdomsskole med både svømmebasseng og gymsal. Bygget kan romme både barnehage og skole i et oppvekstsenter i tillegg til kulturformål.

Et enstemmig formannskap vedtok fortsatt bruk av svømmehallen til skoleformål. Mot V og H sa formannskapet ja til fortsatt bruk av Romedal u-skole til kulturformål. Flertallet sa nei til flytting av Solvin skole til u-skolen.

Skal øke folketallet

På spørsmål om hvordan ordfører Nils A. Røhne skal øke folketallet i de små skolekretsene, svarer han at lokalsamfunnene nå har skole, tomtearealer og vann- og avløpsordninger på plass.

– På alle disse stedene burde det være attraktivt å bosette seg, sier ordføreren.

Røhne sier at gløden som nå hersker blant stangesokningene over at skolene bevares, er spennende.

– For kommunen gjelder det å utnytte denne gløden. Vi kan gjerne ta utgangspunkt i Espa. Det er ett eksempel på ei grend som formidler utad at her er det optimisme og mennesker med stor glød og som tror på framtida.

– Du har den siste tiden tatt til orde for fulldelte skoler. Stange Arbeiderpartis skolestandpunkt innebærer fremdeles fådelte skoler i kommunen, er dette et nederlag for deg?

– Nei, jeg har hele tiden sagt at mitt primærstandpunkt var konklusjonen til Aps skoleutvalg. Samtidig står jeg bak og støtter vedtaket i gruppestyret til Ap. Jeg er sikker på at vi har funnet en løsning som skal være levedyktig i mange år framover. Selvfølgelig står jeg bak det kommunestyregruppa konkluderer, sier Røhne.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.