18. mai var stortingsrepresentant Tor Andre Johnsen, fylkesleder Johan Aas og Gihlemoen som også er politisk nestleder i Hedmark Frp, i møte hos justisminister Per-Willy Amundsen.

– Norge har behov for 400 nye soningsplasser med høy sikkerhet. Justisministeren understreker at Ilseng er et av fengslene hvor forholdene ligger godt til rette for snarlig utvidelse av kapasiteten, sier Gihlemoen.

Økt kapasitet

– Økt soningskapasitet på Ilseng er viktig for arbeidsplasser i regionen. Det er stort behov for høysikkerhets fengselsplasser, noe det ligger det svært godt til rette for på Ilseng. Det er viktig for oss å orientere justisministeren om dette, ifølge Gihlemoen.

Regjeringen har ennå ikke kommet med noen lovnader for fengselsutbyggingen i Hedmark. Gihlemoen sier Hedmark Frp har arbeidet tett med Justisdepartementet for å sikre en satsing på økt fengselskapasitet i Hedmark.

– Planene om et nytt fengsel på Ilseng har pågått i mange år.

Også stortingsrepresentant Johnsen venter utålmodig på et vedtak og slår ring om Ilseng fengsel.

– Etter at jeg kom på Stortinget har jeg jobbet målrettet for investeringer ved Ilseng fengsel. Jeg håper at vi snart får en endelig avklaring for å styrke fengselsvesenet i Hedmark, sier Johnsen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00