Leder i Nedre Kjonerudvegen Vel, Tore Ketil Stårvik, fortviler. Handlingsplan for fylkesveger behandles i fylkestinget 6. og 7. juni. Gang- og sykkelstien langs Kjonerudvegen er planlagt fra innkjøringen til stadion Black River Park på Hjellum til E6. 300 meter på Hamar-siden og 1,6 kilometer i Stange. Pris er 12 millioner kroner.

Først i 2023

Gang- og sykkelstien ligger imidlertid sist inne i planen for å bli realisert i 2023. Det mener Stårvik er altfor sent og appellerer til fylkestinget om å framskynde byggingen. Ettersom Hamar også har en aksje i samme prosjekt, får Stårvik støtte av ordfører i Hamar, Einar Busterud.

– Befolkningen her har hatt en veldig lang kamp for trafikksikkerhet. Dessverre må jeg si at lokalt engasjement i Stange kommune for denne saken har vært heller labert. Hvorfor har vi ikke fått mer drahjelp av kommunen? Det er et betimelig spørsmål, jeg er skuffet.

Røhne svarer på kritikk

– Stangeordfører Nils A. Røhne, er du kjent med at Nedre Kjonerudvegen Vel går til Busterud for å få fortgang i gang- og sykkelvegprosjektet?

– Stange kommune har spilt inn sine prioriteringer til fylkeskommunen når det gjelder handlingsplan for fylkesveger og trafikksikkerhet. Her er Kjonerudvegen kommet inn, men det er naturlig at Kjonerudvegen ikke ligger øverst på lista fordi mange andre prosjekter har ligget der før. Det er interessant at velet søker støtte i Hamar og jeg ønsker lykke til, sier Røhne.

Beboer Marit Strømstad er nabo til vegen og merker støy mange timer i døgnet. Beboerne ønsker seg fartsdempere og redusert hastighet som en straksløsning, men har ikke fått gehør for dette.

- ER VI KRAVSTOR?

– Slik jeg opplever denne saken er vi som bor her definert som vanskelige og kravstore. Dessverre har vi ikke blitt møtt med velvilje, sier hun.

Ordfører Einar Busterud sier forbindelsen Hjellum til Ottestad og videre til Hamar er viktig.

– Vi har en stor arbeidsplass på Sanderud og nå mangler vi denne strekningen på å få sammenhengende sykkelvegnett rundt på Hedmarken. For trafikksikkerhet en til Black River, Sanderud og Ottestad er gang- og sykkelveg svært viktig. Det er mange, gode argumenter for å skyve fram dette prosjektet. At velet kommer til meg ser jeg på som godt naboskap, sier Busterud som er enig i at regionen må jobbe i lag. Han ønsker fortgang i flere prosjekter, men gang- og sykkelveg er viktig.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.