Administrerende direktør i Coop Innlandet Olav Rønningen letter litt på sløret i forbindelse med gigantutbyggingen på Innlandsporten. Men han vil ikke si hvilket nytt konsept i Coop-systemet som skal velges på den nye dagligvarebutikken på Innlandsporten.

Fylkesmannen sa nei

24. juli i år sa Fylkesmannen i Hedmark blankt nei til at dagligvarebutikken på inntil to tusen kvadratmeter skulle få ha kontinuerlig hverdag- og søndagsåpent. Nå forbereder konsernet seg på en litt annen modell og i litt mindre målestokk.

Det er nå klart at Coop vil sysselsette 14 årsverk i sitt dagligvarekonsept på Innlandsporten. Leiekontrakten med Burger King innebærer at de sammen med Coop skal disponere 2.500 kvadratmeter. Benstinstasjonskjeden Cirkle K skal benytte 2.500 kvadratmeter til sitt anlegg.

– Totalt vil vi ta i bruk cirka 25 mål i fase 1. Da er veger, parkering, grøntareal og bygningsmasse inkludert, sier Olav Rønningen.

I forrige uke inntok anleggsmaskinene byggetomta ved E6. Byggherren håper på mild vinter.

Pollokalene er klare

– Leiekontraktene er framforhandlet. Vinmonopolet har ikke underskrevet på papiret ennå, de skal ha sitt møte i november der nye bevilgninger for vinmonopol vedtas. Vi vet at Innlandsporten står på lista over mulige etableringer, vi får se om vi er av dem, sier Rønningen.

Coop har gjort klart lokalene til Vinmonopolet i prosjekttegningene.

– Vi har lokalene klare. Kommer det et positivt vedtak i vinmonopolstyret, vet vi hvordan lokalet skal se ut. Polet har selv vært delaktige i løsningen av sine butikker. Som sagt jeg vil ikke forskuttere beslutningen. Spørsmålet er ikke i våre hender, sier Rønningen videre.

I tillegg til Cirkle K og Burger King har ytterligere et par interessenter vært på banen. Stammen av de tre har produkter som retter seg mot E6-trafikken.

Coop har en begrensning i antall kvadratmeter der det kan etableres av vanlig detaljhandel på Innlandsporten. Denne grensen er 2.000 kvadratmeter.

– Konseptet blir et dagligvaretilbud primært rettet mot de vegfarende pluss en søndagsbutikk på 100 kvadrat som er innenfor regelverket. Coop Innlandet er inne i en aktiv periode med ny byggvare på 7.600 kvadrat ved Coop Obs på Rudshøgda. Dette er et veldig stort løft, sier Rønningen.

Les også
NYHET Se her hvordan det skal bli.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.