Musikalske minner henger i hukommelsen. Barna i barnehagen har hver tredje fredag i måneden spredd sangglede på skjermet enhet.

Virksomhetsleder Liv Kristin Hemma var ikke i tvil da hun foreslo Navneberget barnehage som kandidat til Coop Innlandets omtankepris for 2016. Hun syntes barnehagen fortjente prisen for sitt bidrag til å skape positive aktiviteter som gir trivsel for de eldre. Sammen skaper barnehagebarn og de eldre gode øyeblikk og stunder, sier Hemma.

Sangglade barn

– Vi liker å synge, sier Thea på fem år. Stella nikker samtykkende.

– Vi synger «Tar hverandre i hendene og setter oss i ring» og «Trollmannen Lurvelegg», smiler Thea og tripper i spenning.

Styrer i Navneberget barnehage Ann Kristian Henriksen er stolt over prisen på 10.000 kroner. Det er også en fjær i hatten for barnehageavdelingen i kommunen og virksomhetssjef i Stange Sigrid Håkensen var med på prisutdelingen på sykehjemmet fredag, da Navneberget fikk sin velfortjente heder.

Henriksen synes det er en stor ære å bli belønnet med omtankeprisen.

– Sangprosjektet har pågått en stund, og for anledningen hentet vi barna som var med på sangstundene i fjor. De er nå førsteklassinger, og jeg skal si at gjensynsgleden var stor, sier styreren.

VIL FORNYE BIBLIOTEKET

– Hva skal dere bruke prispengene til?

– Vi ønsker å fornye biblioteket i barnehagen vår. Språk er ett av satsingsområdene våre. Omtankeprisen er helt klart en pris man har lyst til å vinne. Omtanke som ligger i prisens grunntanke, er gode verdier som vi ønsker å stå for. Det er moro å se at de eldre gjenkjenner og får musikalske minner når barna synger. Vi er utrolig stolte av prisen, og jeg vil rose de barnehageansatte som har gjort en stor jobb, sier Henriksen.

Barnehagen har laget informasjonsskriv til foreldrene, og sangprosjektet har vært forankret i ukeplanen i barnehagen.

Fredag var altså fest på sykehjemmet, der alle prisvinnere fikk pølser og marsipankake.

Fakta

Avdeling 5 i Stange er en avdeling for personer med demenssykdom.

Systematisk bruk av musikkterapi. 

Generasjonssang er et vellykket prosjekt, som er blitt kronet med Coop Innlandets omtankepris 2016 på 10.000 kr til Navneberget barnehage.Prosjektet skaper gode relasjoner på tvers av generasjoner.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00