Det var ved 17-tiden onsdag at det tok fyr i en skurtresker ved Sinnerud.

- Det skjedde under tresking på et jorde, opplyser operasjonsleder Sissel Svarstad ved Innlandet politidistrikt.

Politiet avventet først å rykke ut, da brannen ble antatt å være forholdsvis liten og under kontroll.

- Men flammene tiltok noe, og man fryktet for høyspentledningene. Stange Energi ble kontaktet for å kutte strømmen, men det ble ikke nødvendig, sier Svarstad. 

For ved hjelp av en traktor fikk man slept treskeren unna høyspentledningene, og brannvesenet fikk kontroll på flammene.

Politiet undersøker brannen

Nå oppretter politiet en undersøkelsessak.

- Alle slike branner skal undersøkes. Det er i hovedsak for å kunne forebygge lignende hendelser i framtiden, sier Svarstad.

Operasjonslederen sier at politiet har foretatt avhør av sjåføren av skurtreskeren samt vitner til brannen, men kan ikke si noe sikkert om årsaken til brannen.

- Det er mye elektronikk i en skurtresker, og det dannes mye støv når den holder på, så det er en mulig forklaring, men vi kan ikke konkludere med det ennå, sier Svarstad.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.