Ottestad vokser! Samtidig som Emma og de andre sjuendeklassingene forbereder seg på ungdomsskoletid, begynner det å krible i magene til mange skolebegynnere. Førsteklassekullet som møter til høstens skolestart på Hoberg blir rekordstort. Per i dag er hele 52 førsteklassinger registrert og det gjør at skolen for første gang i historien ikke har klasserom nok og dermed må benytte paviljong. Det bekrefter assisterende rektor Heidi Midtlien.

Førsteklassingene holder til i det gamle barnehagebygget, men der er det ikke plass til alle. Midtlien forventer at antallet førsteklassinger vil øke ytterligere fra nå og til skolestart i august.

Ungekullene på første trinn varierer fra år til år. I fjor var det 37 skolestartere ved Hoberg

Hoberg skole ble innviet i 1977. I dag har skolen 297 elever og 50 ansatte. Sjefen for jubileumsfeiringen, Hilde Renvåg, har selv vært lærer ved skolen i 19 år og har denne uka vært ansvarlig for jubileumsfeiringen.

– Vi feiret torsdag og fredag med utekonsert for foreldre, sangsamling for hele skolen og bursdagsfest med sjokoladekake til 350 personer, sier Renvåg, som også trekker fram at skolen scorer svært høyt i alle trivselsundersøkelser der elevene gir uttrykk for at de har det bra.

Personalet trives også. En blanding av yngre og eldre kolleger bidrar til et dynamisk arbeidsmiljø, sier Renvåg.

– Alle er med i gjengen, vi har ikke gutte- eller jentegruppe. Alle er velkommen. Skolen har formet oss positivt. Lærerne er supre og vi lærer mye sosialt, sier Emma Finvik Hagen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00