Det går fram av årsstatistikken til Stangehjelpa.

På andreplass over rusmidler, kommer illegale legemidler og cannabis. På en tredje plass kommer sentralstimulerende medikamenter kjøpt illegalt samt heroin og morfin.

Hovedutfordringene til dem rusteamet har kontakt med, er knyttet til rus og psykisk helse. Flere av disse har også behov for bistand for aktivitet og arbeid, nettverk, økonomi og bolig som krever godt samarbeid og tett med Nav, boligforetaket og i mange tilfeller spesialisthelsetjenesten. Statistikken fra rusteamet viser en bedring i livssituasjon på 55,5 prosent i de aktive sakene og 68,8 i de avsluttede sakene. Dette gir en indikasjon på at det vi gjør nytter og er til hjelp for den enkelte, sier teamleder Linn Sunniva Skar Tangen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.