Ved søknadsfristens utløp i slutten av april hadde hadde fem kvinner og ni menn i alderen 34 til 57 år søkt næringsjefsstillingen i Stange kommune. Ingen utkrystalliserte seg og nå starter prosessen forfra.

Mistet et halvt år

Opprinnelig skulle den nye næringssjefen vært på plass i juni.

Administrerende direktør Oddbjørn Maurdalen ved Furnes jernstøperi og medlem i Stange Næringsråd utelukker ikke at utsettelsen gjør at man mister et halvt år.

– Har du noen forklaring på at søkergrunnlaget er tynt, Maurdalen?

– Stillingen burde være attraktiv fordi næringssjefen får være med og videreutvikle næringslivet i en kommune i vekst med 20.000 innbyggere. Det er nå toget går, føler jeg. Næringsrådet trenger næringssjefen å spille på lag med.

– Har Stange Næringsråd deltatt i tilsettingen av næringssjef?

– Nei, men min personlige mening er at næringsrådet burde ha vært involvert i ansettelsesprosessen. Jeg mener også at en næringssjef bør rapportere til toppleddet i kommunen, altså rådmannen. Dette står i jobbannonsen, altså at næringssjefen rapporterer til kommunens ledelse. Det er er bra, sier Maurdalen.

Jobbe tett med næringsråd

I utlysingsteksten heter det at næringssjefen selv kan forme stillingen ettersom den er nyopprettet.

«Vegen blir til mens vi går. Du vil jobbe tett med næringsrådet, som består av politikere og representanter for lokale bedrifter i Stange. Næringssjefen vil også være kommunens kontaktperson i regionalt næringssamarbeide», heter det i stillingsannonsen. Søknadsfristen er 31. mai. Kommunen vektlegger at den nye næringssjefen skal ha lokalt engasjement og brenner for å tilrettelegge for nyetableringer og videreutvikling av næringsliv.

«Du tør å tenke høyt og vidt, og har evne til å trekke ut essensen til gjennomførbare prosjekter», går det fram av teksten.

Kommunalsjef Haugan sier kommunen har annonsert litt for smalt med for korte frister.

– Vi vurderer at utvalget søkere ble for smalt i forhold til hvor viktig stillingen er. Det er store forventninger til stillingen både fra næringslivet i Stange, politisk nivå og administrasjonen. Vi bygger opp næringssatsingen nå.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.