Tirsdag meddelte ordfører Nils A. Røhne at han akter å gi seg som ordfører når valgperioden er over i 2019, altså om to år.

I dag sier Aasa Gjestvang at det er for tidlig å svare på hvem som er toppkandidater fra Sp i neste lokalvalg.

Gruppelederen sier hun har ambisjoner om at Sp får så mange stemmer ved kommunevalget i 2019 at partiet hennes kan innta ordførerstolen i Stange.

– Det er på tide med en ordfører fra Senterpartiet i Stange nå. Derfor skal vi jobbe på for utvikling til beste for hele Stange fram mot neste kommunevalg, sier Gjestvang.

Drømmejobb

Aasa Gjestvang sier det er for tidlig å svare på om hun selv er kandidat til ordførervervet.

– Dersom trenden i meningsmålingen fortsetter til stortingsvalget og Ap danner regjering med Sp, er du da en aktuell kandidat til en statssekretærjobb eller personlig rådgiver?

– Nei, dette er spørsmål som overhodet ikke er tema og rent hypotetisk og som jeg aldri har tenkt på.

– Jeg er en grasrotas menneske og er veldig privilegert slik som jeg har det og kunne ikke holdt på med noe som er så interessant.

– Ville du ha foretrukket å være ordfører eller fylkesråd?

– Det er for tidlig å svare på det. Jeg har vært fylkesråd lenge og må gjøre opp status med meg selv snart. Nå står et stortingsvalg for døra der vi skal gjøre en veldig god jobb i partiapparatet for å få et godt valgresultat. Alle skjønner at jeg er glad i Stange og har store ambisjoner på vegne av kommunen. Uavhengig om jeg stiller til valg i Stange om to år, må jeg jo si at ordførerjobben er en drømmejobb i en kommune med så mange muligheter, sier Gjestvang.

IKKE OVERRASKET

Grethe Mikaelsen sier partiet vil starte en prosess i partiet for å finne en ordførerkandidat.

– Nå skal vi gjøre ferdig valget 2017. Ikke så lenge etterpå innkaller vi lagslederne for å drøfte hvordan vi skal jobbe videre med listen til kommunevalget 2019, herunder toppnavnene.

– Sp ønsker ordførerstolen, kommentar til det?

– Det forundrer meg ikke at Gjestvang ønsker det. Det må gjerne Sp si, men de skal få kamp fra Arbeiderpartiet i Stange. Vi kan også tenke oss stolen i fire år til fra 2019. Vi har gjort en god jobb, sier Grethe Mikaelsen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00