Julen er gjerne høytiden hvor familie og venner samles. For å bekjempe ensomhet i jula, inviterte Stange kommune, sentrumsforeningen og Stangehjelpa til felles julefeiring i storsalen på Tingvold. Mens tåka utenfor lå like tykt som rømmegrøten som utvilsomt står på bord rundt om i landet denne dagen, var stemningen i storsalen varm og lun.

På programmet sto underholdning, julemiddagsbuffett med både kalkun, ribbe og pølse, dans og sang rundt juletre, samt kaffe og kaker.

- Så pent pyntet tror jeg aldri salen har vært, smiler ordfører Nils A. Røhne i det HA ankommer. Han er storfornøyd med interessen rundt Stanges første felles jul.

LES OGSÅ: Første felles jul for enslige i Stange

- Det er jo veldig hyggelig med en sånn respons, dette er mye bedre enn ventet. Det er nok det største juleselskapet på Stange, sier han. Både barnefamilier, enslige og nye landsmenn var blant de påmeldte, og aldersspennet var stort.

- Den yngste er fire måneder og den eldste er 90 år! forteller han.

Også fagleder på Stangehjelpa aktivitetshus, Hege Kvisgaard var fornøyd med interessen rundt arrangementet. 

- Det har gått over all forventning, det viser at interessen er stor. Vi har jo brukt oppskriften fra Hamar og Gregers, og dette er nok en tradisjon som er kommet for å bli, sier hun.

Det var duket for flott underholdning med vakkert pianospill fra kulturskoleelever, fra "Rudolf er rød på nesen" til "Deilig er jorden". Håvard og Ralph Knutsen sørget for sang og juleevangeliet. Vazelina Bilopphøggers' juleslager "Hem att tel jul" blir tatt godt i mot av ordføreren, som forteller at det er en av hans favoritt-julesanger. I sin velkomsttale sier også ordføreren følgende til en nær fullsatt sal:

- Dette er første, men ikke siste gang det blir felles jul i Stange.

Stor giverglede

- Vi har fått donert rikelig med gaver, givergleden er helt enorm, smiler Kvisgaard. Både enkeltpersoner og bedrifter har bidratt, og blant annet butikkene i Stange handelsstand, NAV, fagforbundet, Rotary, Vikasenteret m.fl. er noen av de gavmilde.

Hun kan også fortelle om stor frivillig-interesse. 

- På et tidspunkt trodde jeg vi kom til å få for mange frivillige! sier hun. HA Steinar Kjeverud med kona Inger stilte begge opp som frivillige.

- Jeg synes det er meget imponerende med så bra oppmøte. Det viser vel at det var et behov. Vi hadde først sett for oss rundt 30-40, ler Steinar.

Blant de oppmøtte var familien Edris fra Syria. Far Basim og mor Nariman koste seg sammen med barna Ali, Omar og Sham. De synes opplegget var kjempefint, med flott underholdning. Basim forteller stolt om sine barns norskkunnskaper.

På samme bord satt Randi Jevanord, som kan fortelle at hun tidligere har deltatt på tilsvarende arrangement på Gregers i Hamar. Hun var også fornøyd, og gledet seg til maten.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00