Et av de mest krevende rehabiliteringsprosjektene i Stange ble kronet med suksess da fasadene på byggetrinn 1 fra 1976 ved kommunens største barneskole ble pusset opp. Nylig var det ferdigbefaring sammen med entreprenørselskapet T.H. Johansen & Sønner. 12,5 millioner kroner er investert i 130 nye vinduer, etterisolering, kledning og murstein. Skolen har også fått ny, moderne ledbelysning.

Står i 100 år

Eiendomssjef i Stange, Bjørn Lunstøeng, tror teglen vil stå i 100 år. Det er satt inn såkalte komposittvinduer med sinkbeslag som også har lang levetid. Kledningen er royalimpregnert panel, som trenger minimalt med vedlikehold.

Hoberg skole ble bygget for 40 år siden, og det har ikke vært utført vedlikehold på skolebygget.

Hoberg har i dag 300 elever.

– Historien til det store oppgraderingsprosjektet er en taklekkasje som medførte fuktinntrenging over vinduene. Da dette ble oppdaget, så vi umiddelbart behovet for å gjøre noe med fasadene. Dermed ble det utredet full etterisolering ettersom bygget etter hvert var blitt trekkfullt. Resultatet i dag er at vi egentlig har fått et nytt bygg, sier Lunstøeng.

Full drift under bygging

Skolen har vært i full drift under rehabiliteringen som startet 11. juli i fjor. Ifølge prosjektleder Ove Simensen var prosjektet krevende fordi undervisningen pågikk parallellt med byggearbeidet. Hele tiden har det vært fokus på sikkerhet.

– Jeg vil si det ble utvist stor smidighet fra skolen og entreprenørens side. Vi har ikke hatt uhell av noe slag, sier eiendomssjef Lunstøeng.

Rektor Børresen sier kommunens verneombud har deltatt i prosjektgruppa. Byggeplassen har vært godt gjerdet inn med skjermingsduk og sluser i nettinggjerdet har gjort det mulig for elevene å komme seg inn på skolen.

– Ved varelevering har vi alltid hatt to vakter for å sikre at ingen barn eller voksne skulle komme i sjåførens dødvinkel, sier Simensen.

Børresen sier at rehabiliteringen er viktig for elever, ansatte og foreldre og mener oppussingen betyr mye for trivselen på skolen vår. Børresen vil ikke undervurdere trivselselementet ved et flott bygg. Det er montert solavskjerming og etterisolering vil helt klart påvirke energiforbruket. Stange kommune har brukt nærmere 65 millioner på oppgradering av skolebygg i Ottestad: Hoberg og Ottestad u-skole.

Her kan du lese om planutvalgets historiske jernbanevedtak i Stange.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00