– Den nye lederen i Frp, Truls Gihlemoen, uttaler seg som en overdommer. Han slår med storslegga, men sitter selv i glasshus. Nå har Frp i Stange tatt en annen rolle enn tidligere og bruker mer tid på å kritisere opposisjonspartiene enn posisjonen med Arbeiderpartiet, SV og Pensjonistpartiet. Gihlemoens kritikk er både utidig og useriøs. Før kunne vi samarbeide bra, nå blir vi ustanselig kritisert, sier Gjestvang.

Budsjettrabalder

Truls Gihlemoen uttalte i HA torsdag at opposisjonen er passiv og handlingslammet og ikke vil være med på konstruktive, politiske løsninger til beste for bygda. Gjestvang sier videre at dette er andre gang Gihlemoen serverer grove karakteristikker.

– Gihlemoen og Frp ser ut til å ha inntatt en ny rolle, hvor de skal heve seg over alle andre, sier Gjestvang og beskylder Frp for å drive useriøs budsjettbehandling.

– Hvordan skulle vi sette oss inn i 24 verbalforslag og et alternativt kommunebudsjett som Frp sendte ut kvelden før budsjettbehandlingen i kommunestyret? spør Gjestvang.

– Å komme med et budsjettforslag i siste sekund, er uhørt. Ingen hadde mulighet til å sette seg inn i papirene, sendt på mail. Selv ikke jeg rakk det. Frp var i formannskapet 23. november, men der la de ikke fram en bokstav. Å da komme i ettertid og kritisere alle oss andre som faktisk hadde gjort jobben sin, er for drøyt av herr Gihlemoen. Det er ikke slik jeg kjenner partiet hans fra før. Han uttaler seg som en overdommer for det meste, men hadde ikke selv lagt fram et budsjettforslag innenfor de fristene som gjelder. Vi kan godt være uenige om Tingvold, men det er annen sak.

Ap-reaksjoner

Gruppeleder i Ap, Bjarne H. Christiansen, sier at 60 verbalforslag vitner om et aktivt kommunestyre med god takhøyde.

– Spesielt veldig mange verbalforslag fra Frp kom veldig sent og ble framlagt direkte i møtet. Det er slett ikke bra hvis partiet hadde tenkt å få en ordentlig vurdering av dem. Vi i Ap, SV og PP har jobbet godt og lenge med budsjettet helt siden tidlig i oktober og presenterte dette i formannskapet 23. november. Det ser ut til at Frp har brukt mer tid på å få trykket et partiprogram/tidsskrift på glanset papir, i stedet for å bruke tida til å få sakene diskutert.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.