Gihlemoens parti tapte denne saken i kommunestyrets budsjettmøte før jul. Nå ønsker Gihlemoen omkamp, men ordfører Nils A. Røhne sier fremdeles nei.

– Det er kommunens administrasjon som skal ta ansvaret og sørge for at eksisterende rutiner fungerer. Til det trenger vi ikke et eldreombud, sier ordfører Røhne.

Venstres Erik Ringnes avviser ikke forslaget kategorisk, men understreker at et eldreombud i seg selv ikke er noen løsning på avviksproblematikken som er avdekket av Fylkesmannen.

– For min del er ikke forslaget gjennomtenkt ennå, sier Ringnes.

Skuffelse i FRP

Lederen i Stange Frp er skuffet over at kommunestyret sa nei til et eldreombud.

– Vi foreslo i budsjettbehandlingen et lokalt eldreombud. Ombudet skal arbeide for at pasienter, pårørende og brukere av helse-, pleie- og omsorgstjenester for eldre skal få ivaretatt sine rettigheter. Eldreombudet må arbeide for økt kvalitet på tjenestene, og at ansatte som virker i kommunens tjeneste ikke gjør feil eller forsømmer sine plikter. Til tross for at Helsetilsynets rapport avdekker et stort behov for forbedring, stikker kommunestyreflertallet med Ap i spissen hodet i sanden uten å ta ansvar for et forsvarlig tilbud for kommunens eldre og pleietrengende, sier Gihlemoen.

28. januar 2015 skrev HA at opprettelsen av eldreombud i Stange var en av Pensjonistpartiets viktigste valgkampsaker. Nå ser det ut til at Frp har overtatt saken.

Relanserer forslag

Ifølge Frp-lederen vil partiet følge opp rapporten med en interpellasjon i første kommunestyre og fortsette å jobbe for et lokalt eldreombud for å styrke tilbudet til kommunens eldre med pleiebehov.

– Eldres rettigheter må settes på dagsordenen. Et eldreombud skal ivareta eldres interesser og tilse at de får et verdig pleietilbud. Eldreombudet skal også se til at alle skal få de helse- og velferdstjenestene de har krav og behov for. Eldreombudet skal kontinuerlig vurdere kvaliteten på kommunens eldreomsorg, lete etter systematiske feil og mangler og rapportere videre til politikere, byråkrater og medier. Terskelen for kontakt skal ikke være høy, sier Truls Gihlemoen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.