Statsråden uttalte seg på sosiale medier etter behandlingen 28. mars i planutvalget der Ap, Sp og MDG ikke ville sende Nye Veiers reguleringsendring ut på høring. Det fikk Røhne til å se rødt, og han stilte spørsmål om det ikke finnes en grense for Frps og regjeringens manglende respekt for lokaldemokratiets rolle.

HER kan du lese HAs artikkel der Frp og Høyre refset Stange for samme sak.

Ønsker ikke krangel

Røhnes utblåsning ble lagt merke til i ledelsen i samferdselsdepartementet, og det har lyktes HA å få en kommentar fra samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Statsråden sier han ikke ser behov for å følge opp en krangel fra stangeordføreren.

– Jeg er opptatt av å bygge veg og har vært frustrert over at Ap mange steder har motarbeidet eller forsøkt å stoppe vegprosjekt, sier Solvik-Olsen.

– Spesielt har det vært tilfelle når Nye Veier står bak prosjektet. Det var bakgrunnen for min kommentar på Facebook basert på Ap og Sps tilnærming i diskusjonen rundt E6. Dersom Ap nå kan love at de ikke vil gjøre noe som forsinker eller utfordrer E6- prosjektet, så er det veldig bra, kommenterer Solvik-Olsen.

Roser engasjement

Stortingsrepresentant Tor Andre Johnsen, Frp, sier statsråd Solvik-Olsen ikke er en anonym byråkrat, men en hardtarbeidende politiker.

– Jeg er imponert av at han henger med på mailer og sms innimellom reiseaktivitet, møter, intervjuer med media og i tillegg greier å henge med på Facebook. Det er jo fantastisk og sjelden at en statsråd har så stor arbeidskapasitet, kunnskap og engasjement i så mange saker, sier Johnsen.

– Er dette et forsøk fra Frp å slå politisk mynt på saken, Johnsen?

– Selvfølgelig har vi respekt for lokaldemokratiet, men den første behandlingen i planutvalget ser jeg på som en protestaksjon mot Nye Veier AS og protest mot de endringer som er nødvendig. Jeg føler Ap prøvde seg på et politisk stunt overfor Nye Veier og fikk en bumerang i retur. Det kan nesten virke som om ordføreren med sin Solvik-Olsen kritikk forsøker å redde ettermælet til Ap. Selv har jeg jobbet knallhardt for E6 og er opptatt av at utbyggingen ikke forsinkes unødvendig, sier Johnsen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00