– Dersom det står mellom Tyskland og Polen, vil jeg anbefale Tyskland, sier hun.

HER er HAs forrige artikkel om saken. 

En studietur til Tyskland vil omfatte opphold i Berlin med besøk og omvisning i leirene Ravensbrück og Sachsenhausen, Stasifengselet, Holocaustmuseet, Berlinmuren og Checkpoint Charlie.

– Jeg tror dette kan blir en lærerik tur. Stange er jo sterkt knyttet til Sachsenhausen fordi folk i Stange som hjalp russiske krigsfanger over til Sverige, ble sendt til Tyskland. Cirka 220 elever og 22 lærere vil hvert år få dra på denne turen som kommunen betaler for. Det er unikt i Norge. Selvsagt hadde det vært ideelt å lagt ytterligere dager for å reise til konsentrasjonsleirene i Polen, men også rektorene ved ungdomsskolene i Stange anbefaler fem dagers reise med buss til Tyskland. Dette kan bli en lærerik tur både gjennom historien om 2. verdenskrig og om nyere tids grusomme historier fra Stasi, sier Stårvik.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.