Barnehagedagen kan bli lang når sola steiker og det nærmer seg sommerferie. I Ådalsbruk barnehage klinket de til med en hel uke full av sommersprell.

– Når skolen tar ferie, blir vi litt rastløse. Mandag var vi på tur i parken, tirsdag hadde vi opplegg med NAF og lærte om trafikk, og vi har lært førstehjelp av Røde Kors. Og i dag er vi her og ser på dyrelivet i Svartelva, forteller Mona Asplund, pedagogisk leder.

– Og i morgen skal vi leke med vann i barnehagen.

LETTE ETTER BABYFROSK

Til lekeplassen på Klevfos hadde de unge forskerne tatt med seg håver, blanke plastkar, forstørrelsesglass og plastkopper.

– Jeg leter etter en frosk. En babyfrosk eller en voksenfrosk, forteller Mathea Rødningsby mens hun svinger håven i Svartelva.

– To rumpetroll! Jeg fant to rumpetroll, sier hun, før en skokk med småtasser stimler til for å beskue fangsten.

De to rumpetrollene fikk slippe ut i elva igjen, men i store plastkasser hadde de voksne plukket sammen noen dyr barna kunne titte på.

– Rumpetroll! utbryter Henrik Pettersen Johansen storfornøyd og holder opp et glass med et eksemplar av arten, mens Kevin Bakke er i gang med å plukke en vannløper opp fra kassa.

Også midd og mygglarver fikk de unge vannforskerne stifte bekjentskap med. Dog skal det sies at noen av småforskerne nok var mest opptatt av å øse vann ut av karene og gjøre lekeplassen og sittebenker søkkende våte. Funnene de gjorde i Svartelva, blir nok neppe verken loggført eller registrert noe sted.

har jobbet med realfag

I Ådalsbruk barnehage har de jobbet med realfag gjennom hele året. De fire elementene, ild, luft, jord og vann, har vært tema, og ungene har gjort en rekke forsøk. Blant annet har de sett hva som skjer hvis man varmer opp en flaske, sånn at lufta blir lunken, og setter flasketuten over et knust egg. Og de har laget varmluftsballonger med hårfønere.

Da NAF var på besøk tidligere i uka, kunne de også i samme slengen markere at den nyoppmalte trafikkbanen, nå med skilter og lysregulering, er ferdig.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00