Konserten lurte fram både smil og latter med sine sommersanger, og fikk beboernes føtter til å trampe takten.

– Dette er den ellevte og siste konserten vi har for denne gang, forteller Erik Harstad.

Sammen har paret for første gang vært på turne rundt i Ringsaker på alle bo og aktivitetssentrene, i forbindelse med den kulturelle spaserstokken.

Byttet roller

Erik Harstad er en kjent bluesartist, som har bandet kalt So What. I tillegg har han som soloartist gjestet mange av Norges bluesklubber og festivaler. Nå er det kona Else som står i fokus.

– Det er jo litt morsomt at rollene har blitt byttet for en gangs skyld. Nå er det Erik som er med meg! sier Else.

Hun forteller at hun alltid har vært glad i å synge, har sunget i kor både i Hamar og Oslo, og er tidligere musikklærer, men at dette er første gang hun gjør det profesjonelt.

Nå har hun og Erik laget en konsertforestilling for de eldre, med både musikk, dikt og historiefortelling.

– Historien er rammen for musikkinnslagene, og er en miniversjon av livet mitt, med de sommersangene jeg forbinder med ulike situasjoner, sier Else.

Blant innslagene publikum fikk servert, var det dikt av Nordahl Grieg, Idas sommervise, Fly Me to the Moon og Summer Wind av Frank Sinatra, hvor sistnevnte er Elses favoritt.

Naturlig valg

For Else og Erik var det å reise rundt å opptre for de eldre et naturlig valg. Begge har jobbet mye med barn tidligere.

– Nå ønsket vi å gjøre noe annet, og vi er veldig glad i de eldre, forteller paret.

For dem er konserten på Nes bo- og aktivitetssenter den siste før begge skal ha noen uker ferie. Men Else kan fortelle at turneen frister til gjentakelse.

– Vi har hatt det utrolig koselig, og hatt verdens fineste sommerjobb. Så du kan nok si vi har fått blod på tann, avslutter paret.

Kulturell spaserstokk

Den kulturelle spaserstokken jobber for å bedre helse og livskvaliteten til de eldre som bor på institusjoner eller hjemme, som ikke har muligheten til å benytte seg av ordinære kulturtilbud.

Arrangementene er åpne og gratis for alle, og blir i hovedsak avholdt på kommunens bo- og aktivitetssentre.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.