Hun er en kortreist turist, Linda Nygård Larsen fra Løten. Når hun og familien reiser på ferietur, bruker de bare 40 minutter på å bevege seg hjemmefra til reisemålet: ei campingvogn med fortelt ved Mjøs-kanten i Moelv.

–Det er den korte reiseveien som gjør at vi har valgt å slå oss ned her, forteller Larsen, som er én av mange som tilbringer sommeren i nærheten av eget hjem.

Da HA forhører seg på Steinvik, viser det seg at omtrent halvparten av gjestene har kommet kjørende fra den andre siden av Mjøsbrua, Ringsaker og resten av kommunene på Hedmarken.

Fornøyde nærturister

Larsen er strålende fornøyd med å tilbringe tiden som turist under en time unna sin egen stue.

– Det er bare fordeler ved å ha så kort vei til feriestedet. Det er selvfølgelig veldig enkelt å komme seg hit, og vi kan reise etter jobb en fredag og dra hjem søndag uten at reisetiden spiser for mye av helga, sier hun.

Hun vurderte aldri å plassere vogna på en campingplass lenger unna hjembygda.

– Det koster lite å komme seg hit, og plassen er også relativt billig å leie. Dette er et veldig rimelig alternativ til hytte. En tilsvarende hyttetomt ved Mjøsa hadde kostet mye, sier Larsen, som kan kaste fiskesprett fra terrassen – hvis hun skulle få lyst til det.

Kos for kids

Også sønnen Magnus (8) trives som turist i eget fylke.

– Det er masse å gjøre på campingplassen. Vi sklir i sklia, bader, leker og kjører bil. Og så er det 100 andre barn her, så det er lett å få nye venner, skryter åtteåringen, som kjører tråbil med kompis og campingnabo Sebastian Stensbø (6) da HA tar kontakt.

Guttungene, som i motorisert sammenheng er henvist til baksetet, synes det er godt å slippe lange kjøreturer på vei til ferie.

Halvparten er lokale

Raymond Henriksen, som er daglig leder på campingplassen, bekrefter at Linda og Magnus langt ifra er de eneste som bor i nærheten av campingplassen.

– Nå har nok omtrent halvparten av alle som er på campingplassen, reisevei på under en time. Vi har mange gjester fra Løten, Odal, Biri og Gjøvik, sier campingsjefen og viser hvilke vogner som har lokale eiere.

– Det er et billig og enkelt alternativ til hytte, spesielt når reiseveien er så kort, forklarer han.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.