Det er full rulle på Moelv stasjon i dagene før sommertoget kommer. På bakken utenfor stasjonen sitter Ringsakers markedssjef Bjørg Mykløy sammen med kulturrådsgiver Henriette Enger og byutvikler Monica Østenheden og ser på tegningene over området arrangementet skal finne sted. Det er mye som skal på plass, men resultatet kommer til å bli en folkefest.

På onsdag kommer Moelv til å by på alt som vil tilfredsstille de fleste sanser, ifølge damene. Mat fra Tingnes spiseri, Hai og grillet pinnebrød fra Sjusjøen, bare for å nevne noe.

Maten kan du nyte med toner fra Gaute Ormåsen, Helge Lien, Karoline Amb og mange, mange flere. Det er mye som skal planlegges for «damene på perrongen», men det er ikke noe problem når man får et slikt arrangement i belønning.

– Det er stort at toget ikke bare stopper én plass i Ringsaker, men tre. Det blir virkelig reklame på sitt beste for Ringsaker, sier Østenheden.

Street art og snø

Det blir nok å finne på i forbindelse med at Sommertoget inntar skinnene i Moelv. Markedssjef Mykløy forteller at det vil bli aktiviteter for folk i alle aldre.

– Det blir en fest for tre generasjoner, sier Mykløy.

På onsdag blir det street art- og malerkurs med veiledning for dem som vil være med å prege Moelvs vegger med sin kunst.

Det vil også være mulig for snøaktiviteter, da det vil bli fraktet snø fra Natrudstilen. Femti meter med skigard blir også transportert til stasjonen. Gotmar Rustad vil holde foredrag om sin kunnskap om akeviten.

– får en makeover

Maten fra Hai og Tingnes spiseri vil bli servert på intet mindre enn et 80 meter langt bord. Det skal dekkes med hvite duker, men «det er bare å søle for det», sier Østenheden.

På torgbordet vil man få kjøpt og smakt på ulike råvarer fra blant annet Braastad, Baker Kristiansen, Fremstad og Kvarstad og signaturretter fra Mjøsgårdene.

– Stasjonen kommer til å få en makeover, sier damene.

Toget kommer til Moelv stasjon klokken 14.05 og Tom Erik Sørensen vil gå av toget og finne ut om ønskene blir innfridd.

– Han gleder seg til å høre, smake og sanse. Så det tar vi han på ordet på, sier Mykløy.

Ringsakers beste sider

På perrongen vil det stå en bukett av hundre barn som ønsker toget velkommen.

–Moelv er jo et knutepunkt i Ringsaker, så da er det fint å fremme alt fra fjells til fjords, sier Østenheden.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00