I juli åpnet den nye attraksjonen på Helgøya, hvor du kan sove i en dome. Men hva er egentlig en dome? Jo, det er, oversatt fra engelsk, en kuppel. Med to domer fra merket «Artic dome» har frilansjournalisten Evy Sandberg blitt en del av det yrende turistlivet på Helgøya.

For fem uker siden åpnet overnattingsmuligheten i de to domene, som er et pilotprosjekt, og har hatt besøk stort sett i alle helger siden.

– Det har stort sett vært lokale som har overnattet én natt. Men det har også vært noen familier fra Oslo og Hadeland, faktisk, og det er veldig artig, sier Sandberg.

«Glamping» på Helgøya

For litt mer enn en vanlig hotellovernattingspris kan du dra på glamping, luksuriøs camping, på Helgøya. Da får du din egen dome, samt stedet for deg selv.

– Det er primitivt, men luksuriøst. Her kommer man i kontakt med naturen, får utsikt og det er komfortabelt på samme tid. Det er ingen strøm, men man får ved til bålplassen, gass til grillen og vann. Det en selv må ta med er sengetøy og mat, forteller eieren videre.

Hoveddomen er innredet med en dobbeltseng og spisebord, og har plass til fire til fem personer. Den andre domen er innredet med spisebord og opp til ti «puffer» som kan gjøres om til madrasser.

Hvorfor helgøya?

Det var ikke tilfeldigheter som gjorde at domene ble plassert på Norges største innlandsøy.

– Jeg hadde et sterkt ønske om at det skulle bli enten her eller på Nes. Her visste jeg at det var behov for overnattingsplasser og det er mange andre tilbud her som trekker turister, sier Sandberg.

Dessuten var det en rekke andre kriterier som var viktige for valget.

– Stedet måtte ligge på utmark, det måtte ligge litt avsides til, uten for mye skog, ikke for bratt, og det måtte ha atkomst med bilvei. Det å finne det passende stedet tok lengst tid, forteller Sandberg videre.

Glamping- fenomenet

Ellers i verden er glamping i stadig vekst. Her i Norge er det foreløpig ikke så mange som tilbyr dette. I Finnmark er det noen som tilbyr Glamping i forbindelse med nordlys-turisme.

– Etter jeg startet har jeg fått mange henvendelser fra barnefamilier hvor barna liker og campe og de voksne ønsker det mer komfortabelt. I tillegg er det mange som ønsker å bestille i forbindelse med en spesiell anledning.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.