– Jeg bor et stykke unna, men jeg er her så ofte jeg kan!

13-åringen Joakim Bølviken puster lettet ut etter å ha tatt en 360-graders rotasjon til ære for HAs fotograf. Sammen med kameratene Edgar S. Bjerkli (9) og Lars Kristian Sallup (13) tilbringer han de fleste feriedagene i det nye og flotte skateanlegget som åpnet på Strandsaga i juni.

Med ren betong, skinnende sol og utmerket utsikt over Furnesfjorden, er forholdene upåklagelige denne torsdagen.

Tradisjonelle skateboards, eller «rullebrett» som noen kanskje vil si, er det likevel ikke så mange av. Trenden er å kjøre scooter – en sparkesykkel som egner seg ypperlig til triksing og hopping.

– Scooter er mye morsommere og artigere, sier Joakim.

– Det eneste jeg savner her er en «ramp» som står opp fra bakken, sier han.

– Elsker å være her

I den andre enden av anlegget er kameratene Markus Engen (11) og Iver Tørud (11) i gang med å lære seg noen nye ferdigheter før skolestart. Begge er svært fornøyd med å ha fått et stort skateanlegg i nærområdet.

– Jeg elsker å være her; det er så fint, sier Iver.

– Hvor ofte er dere her?

– Annenhver dag, sier Markus.

– Nesten hver dag, svarer Iver.

Guttene tilbringer gjerne to til fire timer i skateparken når de først tar turen ned. Ifølge de to er det både morsomt og sosialt.

– Man får nye venner. Nesten hver eneste gang jeg er her, så møter jeg fotballvenner, sier Iver – som også spiller fotball for Brumunddals guttelag.

HAs utsendte legger merke til at alle ungdommene i anlegget er flinke til å bruke hjelm. Også Markus og Iver er opptatt av å ta vare på kropp og hode. Begge har hjelm på hodet.

– Man kan fort dette og slå seg, så man må ha hjelm. Det er lurt! Jeg falt på ryggen en gang, men jeg fikk ikke vondt – fordi jeg hadde hjelm, sier Iver.

Innlandets skatehovedstad

Skateparken i hjertet av Strandsaga er en såkalt streetpark på 1.200 kvadratmeter. I tillegg har det blitt oppført en skatehall på 650 kvadratmeter i Brumunddal sentrum. På kort tid har dermed byen i Ringsaker fått et av Norges beste skatetilbud. Bruken i sommer tyder på at det var verdt investeringen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.