Har du en overfylt søppeldunk eller flere foran huset eller i bakgården? Da er du ikke alene. Siden nyttår har Sirkula mottatt 750 meldinger om avvik i hentingen av restavfall, matavfall, papp og papir, plast og metall og glass fra private husholdninger og borettslag.

– Her har det nok glidd ei uke over tida. Jeg har måtte tråkke ned restavfallet to ganger, forteller styremedlem i Skappelsgate 1 Borettslag i Hamar, Kristoffer Neråsen.

TIPS OSS: Vet du mer om søppelproblemet? Send tips til: tips@h-a.no

har byttet leverandør

Renovasjonssjef i Sirkula, Grethe Solvår Olsbye, kan fortelle at borettslaget i Hamar ikke er alene om å være i den situasjonen.

– Jeg håper virkelig ikke at det flyter søppel noe sted, men har forståelse for at dette er en tjeneste hvor man forventer utførelse. Vi har fått mange henvendelser, sier Olsbye.

Årsaken til søppelrotet ligger i et leverandørbytte. RenoNorden tok fra 1. januar over som leverandør av innsamling av alt husholdningsavfall i Hamar, Ringsaker, Stange og Løten, fra selskapet Nortransport.

– Vi forventet at de kom til å bruke tid på å komme inn i rutinene. De bruker lengre tid på rutene enn de som har kjørt der i mange år. Det er også noen steder de rett og slett ikke har funnet, forteller Olsbye.

De nye sjåførene har fått opplæring i rutene, og renovasjonssjefen forteller at de også har vært ute i romjula for å gjøre seg kjent med rutene.

– Men det dukker gjerne opp noen problemer i praksis, sier hun.

lover bedring

Olsbye forventer at det blir færre avvik i løpet av januar, og at vi dermed ikke vil oppleve samme tilstander som i Oslo, der det fløt digre søppelberg etter at man i oktober også der byttet leverandør av avfallsinnsamlingen. Oslo kommune mottok nesten 29.000 klager på de tre månedene før jul.

– Vi forventer en kraftig forbedring når rutene er kjørt et par ganger. Alle ruter kjøres tre ganger i måneden og jeg håper folk kan være tålmodige i en overgangsfase, sier Olsbye, som har en god dialog med den nye renovatøren RenoNorden.

– Vi er i løpende dialog med renovatøren om hva som skjer og hvilke tiltak som gjøres for å løse dette raskest mulig, sier hun.

I Skappelsgate håper også borettslaget at søppelet snart blir hentet.

– Hvis det ikke skjer, får vi trøbbel, for nå går det ikke å presse ned søpla mer her, sier styremedlem Neråsen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.