Mandag 12. november starter den største rettssaken i Hamar på årevis. Nærmere 50 mediefolk fra hele landet er akkreditert til den tre uker lange rettssaken i Hamar tinghus.

Svein Rishovd Jemtland (47) fra Veldre er tiltalt for å ha drept sin kone Janne Jemtland natt til 29. desember i fjor. Nå skal retten ta stilling til både skyldspørsmål og straffeutmåling.

Her kan du bestille abonnement på h-a.no.

Daglige TV-sendinger

HA er selvsagt på plass og dekker hele rettssaken fra start til slutt. Blant annet sender HATV direkte fra tinghuset tre ganger daglig. Det blir en morgensending i nitiden, like før retten settes. I tillegg blir det en kort oppdatering i lunsjpausene midt på dagen.

Hovedsendingene kommer ved 16-tiden, rett etter at retten heves. Dette blir lengre innslag på rundt ti minutter.

Sendingene vil inneholde et fast HA-panel bestående av Rune Steen Hansen og Trond Svendsen, i tillegg til gjester og andre relevante aktører fra rettssalen.

Nærmere informasjon om sendetidspunktene vil bli publisert fortløpende på h-a.no.

Artikkelen fortsetter under tidslinjen.

Løpende oppdateringer

Alle de tre daglige sendingene går direkte på h-a.no, mens hovedsendingen også legges ut som opptak.

HA oppdaterer fortløpende hva som skjer i retten. På h-a.no vil det gjennom dagene bli publisert en rekke saker med siste nytt.

Hver ettermiddag vil HAs krimreporter Trond Svendsen bidra med en kommentar som oppsummerer dagen i retten. Her blir det både inntrykk og analyser.

– Stor spenning

Nyhetsredaktør John Arne Holmlund forklarer hvorfor HA prioriterer denne saken så høyt:

– Saken er i all sin grusomhet et tema som vekker stor interesse hos leserne. Saken er på mange måter fortsatt et mysterium med mange ubesvarte spørsmål. Det er knyttet stor spenning til tiltalte Svein Rishovd Jemtlands forklaring som starter allerede på rettens første dag, sier Holmlund.

Fra mandag formiddag vil HA referere hele Jemtlands forklaring direkte på våre nettsider.

Dette vil være forbeholdt abonnenter. Du kan tegne abonnement her.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.