– Vi streiker fordi de voksne ikke bryr seg om framtiden vår. Derfor bryr vi oss ikke, vi heller. Vi lærer jo tross alt av de voksne, sier Mari Qviller (18), fylkesleder for Hedmark Natur og Ungdom – som egentlig skulle vært på skolen fredag.

Det er vern av matjord, sykkelvei og skogsvern Natur og ungdom hadde på agendaen under skolestreiken foran rådhuset fredag.

– Natur og ungdom ønsker at kommunen skal skaffe seg litt integritet, som såkalt «sykkelby», fortsetter fylkesleder Quiller.

– Det at jeg bryr meg om de unges framtid, er en av grunnene til at jeg driver med det jeg gjør, svarer ordfører Einar Busterud.

– Som sykkelby er jeg enig i at vi har en lang vei å gå. Vi har gjort en undersøkelse, og de som sykler i Hamar føler seg trygge. Men jeg er enig i at det kan bli bedre, legger ordføreren til.

Klima-skolestreiken er startet av svenske Greta Thunberg (15), og har spredd seg i både Sverige og Norge.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.