– I utgangspunktet var det gamle medlemmer i Nordbygda IL som var målgruppa. Da vi var blitt for gamle for å drive aktiv idrett, måtte vi ha noe å finne på. Nå er det åpent for alle som er interessert, sier Jens Trætteberg.

–Vi møttes første gang i desember 2004, fortsetter Lorentz Nyland.

De to er, sammen med Karl Petter Opsahl og Arne Gunnar Barflo, komitéen som står for veterantreffene. De får låne Skjold gratis mot at de deltar i dugnadsarbeidet.

– Vi har bygget uthuset her, sier Arne Gunnar Barflo.

De er mellom 30 og 40 stykker som møtes hver måned.

Kulturelt innslag

På hvert møte har de et kulturelt innslag. Denne gangen var det kulturskolerektor Margrete Nordmoen som fortalte om Kulturskolens tildbud i Løten. De har 110 elever i skolealder og tilbyr blant annet mange ulike instrumenter og visuell kunst. Hun avsluttet sin presentasjon med å synge «Det står ein friar uti garden» med sin klare røst. Det falt i smak hos tilhørerne.

– Det er interessant med de ulike temaene, sier Knut Erik Villumstad. Helge Kristen Storsveen er enig.

– Det sosiale er også viktig. I mai arrangeres det også en sommertur, opplyser han.

Jens Trætteberg innrømmer at etter at det er avholdt over 100 møter, kan være litt vanskelig å finne nye foredragsholdere, men det dukker alltid opp noe.

– Vi gir dem jo bare kaffe og kaker, humrer han.

På over 100 møter har kun to foredragsholdere vært der to ganger. Det er Åse Krogsrud og Ivar Stuan. Løten er mangfoldig og har mye interessant å by på.

– Det hadde vært gøy å høre om Helge Væringsaasen, sier Lorentz Nyland.

Dermed har de allerede en idé på blokka når de skal finne nye foredragsholdere.

Julemesse i helga

Skjolds venner er foreninga som står for vedlikeholdet av Skjold. Flere av deltakerne på veterantreffet er også med i Skjolds venner. Søndag 12. november arrangeres den årlige julemessa.

– Det blir utstillere med håndarbeid og julekaker, også er det loppemarked og salg av kaker, kaffe og lodd til inntekt for Skjold, sier Mary Engebakken.

I år er det blant annet noen sjeldne nisseglansbilder laget av Harald Damsleth som er til salgs på loppemarkedet. Damene mener at dugnadsarbeidet er veldig viktig, og at hadde det ikke vært for dét, ville ikke Skjold vært så fint som det er i dag. For nå skinner huset i all sin prakt.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.