I flere måneder har det vært ekstra slitsomt å være E6-bilist mellom Rudshøgda og Moelv. Skarpsnotunnelen har vært stengt for all trafikk, og bilistene har i byggeperioden blitt omdirigert via Tandevegen og Storgata.

Omkjøringsvegen er nesten fire kilometer lang, og har naturligvis medført noen minutters ekstra kjøretid på strekningen.

Bakgrunnen for stengningen har vært at Skarpsnotunnelen utvides og moderniseres i forbindelse med utbyggingen av firefelts E6.

Mandag ettermiddag bekrefter Nye Veier at arbeidet er i rute, og at tunnelen åpner for trafikk i to felt i løpet av uke 5.

– Det blir slutt på omkjøringen via Ringsaker kirke og Steinsvingen innen utgangen av januar, sier Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i Nye Veier E6 Innlandet. 

I omkjøringsperioden har totalentreprenør Veidekke sprengt ut nytt nordgående løp, samtidig som de har utvidet den eksisterende og framtidige sørgående tunnelen.

– Utvidelsen av eksisterende tunnel var nødvendig for å tilpasse denne til 110 km/t, sier Moshagen. 

Nå skal trafikken gå i den eksisterende tunnelen fram til den nye kan tas i bruk. Da flyttes E6-trafikken over til den nye tunnelen mens dagens tunnel ferdigstilles.

– Slik reduserer vi ulempene mest mulig for alle berørte, sier Moshagen. 

Den nye firefeltsvegen gjennom Skarpsnoberget åpner i desember 2020.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.