For Genos del utgjør planene om klimakyr ett av flere miljøtiltak:

– En bevilgning på 15,5 millioner kroner over jordbruksoppgjøret muliggjør innkjøp av maskinene til registrering av presise data og seleksjon for lavutslippskyr. Ambisjonen er å foreta metanregistrering for 3.000 dyr fordelt på 50 besetninger per år, sier administrerende direktør Sverre Bjørnstad i Geno.

Registreringen vil foregå ved at kyrne må stikke hodet inn i maskinen for å spise mat, og samtidig måles metanutslipp fra kua.

Norske kyr raper mindre metan enn kyr fles i verden, men målet er at Norsk Rødt Fe skal bli supergrønt.

– Vi går nå til innkjøp av 20 maskiner som skal måle utslipp av metangass fra kyr. Vi ønsker å identifisere kyr og egenskaper med lave utslipp av metan, og deretter skal vi følge opp med avlsarbeid, sier Bjørnstad.

Investeringen koster opp mot 15 millioner kroner.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.