Torsdag kveld var Stine Husby fra Stavsjø på kjøring gjennom Østerdalen. Noen kilometer sør for Alvdal sprang plutselig ei gaupe over vegen.

Husby og venninna stanset bilen for å speide etter dyret, som umiddelbart stilte seg opp mellom to trestammer.

– Gaupa ble stående lenge og se på oss; kanskje i ti minutter. Vi prøvde å få den til å se opp da vi skulle ta bilde, sier Husby.

Bilistene hadde aldri sett ei gaupe på så nært hold før. Husby beskriver det hele som en stor opplevelse.

– Det var veldig gøy! Den var ikke mer enn 15-20 meter fra bilen.

Husby sier gaupa var veldig stor.

– Mye større enn ei katt; kanskje også større enn en schæferhund, sier hun.

Normalt er gaupa svært sky og skeptisk til mennesker, så bilistene hadde utvilsomt flaks da de fikk øye på rovdyret.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.