Politiet avslutter nå etterforskingen av drapsforsøket på åpen gate i Moelv 8. desember.

Hedmarken tingrett forlenget fredag varetektsfengslingen av den somaliske mannen som er pågrepet etter angrepet, med nye fire uker.

Mannen har ikke samtykket til videre varetektsfengsling.

KJÆRLIGHETSBAKGRUNN

– Det som ser ut til å ligge bak denne veldig alvorlige hendelsen, er en form for kjærlighetsforhold, der den ene parten mente de hadde et forhold og den andre ikke, sier lensmann Terje Krogstad i Ringsaker til HA.

Den unge kvinnen ble angrepet med en kniv ikke langt fra Kilde skole i Moelv. Snarrådig innsats fra tilfeldig forbipasserende kan ha reddet livet hennes.

Politiet mener kniven som ble brukt, ble kjøpt i en butikk i Moelv bare timer før knivangrepet.

TILREGNELIG?

Politiet venter på en rapport fra de sakkyndige på om somalieren er strafferettslig tilregnelig.

Den ventes å være klar i løpet av kort tid, men politiadvokat Frode Aabak opplyser til HA at politiet foreløpig ikke har fått denne rapporten på sitt bord.

ALVORLIGE SKADER

Kvinnen fikk alvorlige skader etter at hun ble angrepet med kniv.

Hun var innlagt på sykehus til behandling i over en måned etter det som skjedde.

Mannen var opprinnelig siktet for grov kroppsskade, men ble litt ut i etterforskingen siktet for forsøk på drap.

Når etterforskingen er helt avsluttet og de sakkyndige har slått fast om somalieren er tilregnelig eller ikke, sender politiet saken til statsadvokaten som avgjør om det blir tatt ut tiltale i saken.

Somalieren er 28 år gammel og bosatt nord i Oppland.

Han er nå varetektsfengslet fram til 31. mars.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.