Politiadvokat Magnus Schartum Hansen bekrefter for HA at de to danske mennene som er dømt til tre og tre og et halvt års fengsel for vold mot den profilerte HamKam-spilleren, er løslatt. Og dermed trolig har forlatt landet.

IKKE GRUNNLAG

Politiet forsøkte å få forlenget varetektsfengslingen av 25-åringen i saken som ikke er medlem av Hells Angels, og som både tilsto og tok på seg all skyld for overfallet den morgenen rettssaken startet i Hedmarken tingrett.

Tingretten mener at det siden de to er dømt ikke lenger er samme behovet for å holde dem i varetekt, selv om saken ankes inn for lagmannsretten.

HAR SIKRET SEG ET AVHØR

Politiet frykter nå at 25-åringen ikke vil dukke opp til en eventuell ankesak i og med at han har fått forlate landet.

For å gardere seg og sikre seg en forklaring til ankesaken, ble det torsdag tatt et såkalt rettslig avhør av mannen i Hedmarken tingrett.

Dette avhøret vil kunne legges fram som hans forklaring under ankesaken dersom han ikke møter opp.

SIDEN OKTOBER

De to danske mennene, en av dem et 46-årig dansk Hells Angels-medlem, har sittet varetektsfengslet siden de ble pågrepet i Danmark og Sverige etter en stor fellesnordisk etterforsking i slutten av oktober i fjor.

Begge nektet skyld for det brutale hammeroverfallet på Semou helt fram til saken startet, men så rett før retten ble satt sa 25-åringen til politiet at det var han som hadde slått ned Semou som følge av et personlig motiv.

RETTEN: – IKKE TROVERDIG

Hedmarken tingrett var ikke nådig i sine karakteristikker av forklaringen til 46-åringen i retten.

Han har sagt, og fått alibi fra to klubbmedlemmer, at han var på besøk hos Hells Angels på Bergshøgda da Semou ble slått ned.

Retten bruker i dommen karakteristikker som «ikke troverdig» og mener at det åpenbart er feil at han i det hele tatt har vært hos mc-klubben, slik både han selv og de to klubbkompisene hevder.

Begge de dømte har varslet at de vil anke dommen inn for lagmannsretten. 46-åringen er åpenbart uenig i både skyldspørsmål og straff, siden han nekter for å ha vært med på volden.

For 25-åringen vil en eventuell ankesak dreie seg om straffens lengde.

Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.