Schumann (47) sluttet umiddelbart tirsdag uten at det ble gitt noen grunn til hans plutselige fratreden. Schumann selv vil ikke utdype årsaken til han går på dagen.

– Jeg har undertegnet på en avtale som sier at jeg ikke skal si noe mer om denne saken, så jeg har ingen kommentar, sier Schumann til Dagens Næringsliv.

– Alt tyder på at han har fått sparken. Hadde det vært en lengre overveielse som hadde ligget bak, hadde de utnevnt en ny administrerende med en gang, sier fondsforvalter Jan Petter Sissener til E24.

Fondet Sissener Canopus er blant de ti største aksjonærene i Selvaag Bolig.

Profilert

Schumann har vært en profilert toppsjef i Selvaag i ti år. Før det kom han fra stillingen som sjef i NCC Bolig og før det jobbet han som markedsdirektør i PEAB Bolig og i DNB Eiendom.

"Styreleder Olav H. Selvaag vil inntil videre fungere i stillingen som administrerende direktør. Selvaag går derfor ut av styret, og Gisele Marchand er konstituert som styreleder", skriver Selvaag Bolig i en pressemelding.

Ifølge selskapet er partene enige om å ikke kommentere fratredelsen ytterligere. Økonomi- og næringslivsavisene skriver tirsdag at resultatet i Selvaag Bolig var omtrent halvert i første kvartal, men at det ikke var noe der som kunne indikere at Schumann var på vei vekk fra selskapet.

Aksjekursen sank

Kursen på Selvaag-aksjen sank med 5,44 prosent tirsdag.

Selvaag Bolig er en av landets største boligbyggere, og hadde ved utgangen av mars 1.511 boliger underbygging, til en total verdi av over sju milliarder kroner, skriver E24.

Konkurrent og kollega i byggebransjen, Obos-sjef Daniel K. Siraj, sier til DN at han var helt ukjent med at Schumann skulle fratre.

– Jeg blir alltid overrasket når ledere for vellykkede bedrifter må gå på dagen, men det er ikke min jobb å spekulere på årsaken til at han går. Baard er dønn lojal, så han har ikke sagt noe til meg, sier Siraj i en kommentar.

(©NTB)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.